Kodin saanut koira: SHELLEY

Syntymäaika: 10/2016
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Kokoarvio:

 

17.4.2017
Romaniassa Târgovișten kaupungissa, noin 80 kilometrin päästä Bukarestista asuu Kulkureiden pitkäaikainen yhteistyökumppani Mihaela Soare. Mihaela tekee kaikkensa auttaakseen kaupunkinsa kodittomia koiria ja kissoja. Hänen luonaan asuvat koirat pääsevät sisälle ihmisten kanssa ja ulkoilevat aidatulla pihalla sekä mahdollisuuksien mukaan totuttelevat hihnassa kulkemiseen lähiympäristössä. Eläinten suuri määrä kuitenkin rajoittaa niiden saamaa yksilöllistä huomiota ja vaikka Mihaela haluaakin opettaa uusia tulijoita kotikoiran tavoille ennen omaan kotiin muuttoa, niin ihmeteltävää koiruuksilla varmasti riittää vielä uudessa kodissakin.

Mihaela oli maaliskuisella kauppareissullaan pysähtynyt tien varteen ruokkimaan kodittomia koiria. Pieni häntäänsä heiluttanut Shelley oli kipittänyt Mihaelan luokse ja lähtenyt mielellään hänen mukaansa. Shelley asustelee nyt muiden koirien ja kissojen kanssa Mihaelan ja hänen äitinsä luona. Shelley on ystävällinen ja kiltti koira, joka puuhailee mielellään ihmisen kanssa erilaisia asioita. Se innostuu aina hirmuisesti päästessään ulkoilemaan, mutta hihnassa neitokainen kulkee hienosti. Shelley on myös leikkisä ja touhukas tyttönen, joka tutustuu helposti uusiin asioihin ja paikkoihin. Elämä isossa koiralaumassa on välillä äänekästä, mutta Shelley ei juurikaan hauku.

Shelley painaa noin 8 kg ja on 30-35 cm korkea. Se ei juurikaan kasva enää, vaan jatkaa iloista menoaa pikkukoirana myös aikuisena.

7.5.2017
Pikkuinen Shelley on nyt varattu ikiomaan kotiin!

27.5.2017
Shelley on saapunut tänään ikiomaan kotiinsa! Onnea ja iloa yhteiseloon!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden on oltava kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Shelley saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shelleyllä on mikrosiru ja oma EU-lemmikkipassi tullessaan Suomeen. Mikäli Shelley tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Shelleyn yhteyshenkilönä toimii Maikku Wikberg.

Lempeä Shelley pusuttelee 4/2017.[fbvideo link=”https://www.facebook.com/mihaela.soare.3/videos/vb.100002235316000/1302064769878021/?type=3″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: