Kodin saanut koira: PUFFYMAN

Syntymäaika: 2006
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa
Kokoarvio:

 

28.5.2014
Puffymanin tarina on romanialaisittain melko poikkeuksellinen, sillä tämä pieni herra on asunut eläinsuojelija Mihaela Soaren luona jo viimeiset viisi vuotta. Mihaela on ajatellut, ettei kukaan haluaisi tälläistä kooltaan pientä, mutta egoltaan hyvinkin isoa vanhempaa herrasmiestä omaan kotiinsa, joten siksi Puffymania ei ole edes ehdotettu Kulkureiden adoptio-ohjelmaan aiemmin. Kulkureiden aktiivit tapasivat kuitenkin Puffymanin maaliskuussa 2014 Romaniassa ja totesivat, että tämäkin pieni kersantti ansaitsee mahdollisuuden päästä ikiomaan kotiinsa Suomeen.

Puffyman on kiltti, mutta terhakka komentaja, joka tykkää kommunikoida haukkuen eikä pelkää käyttää ääntään. Tästä johtuen Puffyman ei sovellu kerrostalokotiin. Puffyman nauttii ihmisten seurasta, mutta isoista uroskoirista tämä pieni kersantti ei erityisemmin välitä. Useimmiten Puffyman tulee toimeen narttujen kanssa. Kissojen kanssa Puffyman tulee hienosti toimeen.

Puffyman on noin 40 cm korkea poika, jolle on päässyt kertymään runsaasti liikakiloja. Uuden omistajan tuleekin sitoutua Puffymanin laihdutukseen eli panostaa laadukkaaseen ruokaan ja liikuntaan. Hihnakäyttäytyminen on Puffymanilla jo hyvin hallussa!

Kuten usein vanhemmilla koirilla, Puffymanillakaan purukalusto ei ole enää priimakunnossa ja tulevan kodin onkin hyvä huomioida, että jäljellä olevat hampaat saattavat vaatia hoitoa tulevaisuudessa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu kotihoito-olosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Olisiko sinulla tarjota tälle suurelle persoonalle oma rakastava koti koko sen loppuelämäksi?

12.7.2014
Kukurien aktiivit tapasivat Puffymanin heinäkuussa. Tämä herra on suuri persoona ja rakastaa ihmisten rapsutuksia ja huomiota. Puffyman tulee hienosti toimeen pienenpien tyttökoirien ja kissojen kanssa. Puffymanin kotihoitaja tiesi kertoa, että se nauttii suuresti hihnalenkeistä, joissa se saa edetä omaan tahtiinsa haistellen ja ympäristöä tutkaillen. Lisätty myös uusia kuvia!

17.4.2015
Puffymanille kuuluu hyvää, se asuu edelleen Mihaela Soaren luona ja johtaa ainakin omasta mielestään koko laumaa siellä. Puffyman etsii kuitenkin edelleen sitä ikiomaa kotia, jossa se saisi viettää loppuelämänsä nautiskellen kotikoirana. Olisiko sinulla mahdollisuus tarjota tälle herralle se koti? Lisätty uusia kuvia.

18.7.2015
Tapasimme Puffymanin heinäkuussa Mihaela Soaren luona ja tämä vanha herra on aivan ennallaan: Se rakastaa huomiota ja rapsutuksia sekä on edelleen kova haukkumaan. Puffyman kuitenkin rauhoittuu kun pääsee omaan tarhaan rauhaan eli yksin omassa kodissa saattaisi käyttää ääntään vähemmän. Mihaela Soaren luona Puffyman suojelee koiranpentuja ja kissoja, eikä tykkää toisista uroksista tai isoista koirista riippumatta sukupuolesta. Tällä hetkellä Puffyman on melko tuhdissa kunnossa ja voisikin pudottaa hieman painoa.

6.8.2015
Lisätty uusi video Puffymanista ystävineen.

30.11.2015
Puffyman asustelee edelleen Mihaela Soaren luona ja ainakin omasta mielestään johtaa Mihaelan luona asuvaa koiralaumaa. Uudella videolla Puffyman antaa hienon ääninäytteen komeasta haukunnastaan.

22.3.2016
Lähes kaksi vuotta on vierähtänyt siitä, kun Puffyman tuli Kulkurien adoptio-ohjelmaan, mutta tämän herran elämä on ennallaan. Se viettää rauhallista arkea Mihaelan ja hänen äitinsä luona Targovistessa ja odottaa josko jossain vaiheessa tulisi hänen vuoronsa päästä näkemään millaista on kotikoiran elämä Suomessa. Mihaelan laumassa on monia koiria ja kissoja ja Puffyman on ainakin omasta mielestään lauman pomo. Ainoastaan isompien uroksien kanssa Puffymanilla tulee sanomista. Lisätty uusia kuvia herrasta.

25.7.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Puffymanin heinäkuussa ja kertoivat sen olevan edelleen sama vanha herra, joka tuttuun tyyliin toivottaa vieraat tervetulleeksi kähellä haukullaan. Tervetulotoivotuksen jälkeen Puffymania ei pahemmin kiinnosta moikata vieraita vaan se touhottaa menemään omiaan. Märkäruokaa Puffyman rakastaa ja saadessaan sitä tulee se tyytyväiseksi ja hiljenee. Tie Puffymanin sydämeen käy siis vatsan kautta!

21.9.2016
Mihaela Soaren luona vierailleet Kulkurien aktiivit kuvailivat Puffymanin vanhentuneen selkeästi. Tämä vanha herra ei enää hahmota kaikkea eikä tunnu kuulevankaan kovinkaan ja hyvin todennäköisesti sen näkö ja kuulo ovatkin jo heikentyneet. Puffymanin äänenkäyttö ei sen sijaan ole ikääntymisen myötä vähentynyt lainakaan vaan Kulkurien aktiivien vieraillessa Mihaelan luona Puffyman seisoi takapihan pimeydessä haukkuen tyhjyyteen, kunnes tajusi yhtäkkiä, etteivät ihmiset olleetkaan siinä suunnassa. Välillä Puffyman yrittää saalistaa hiiriä aidan alta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Puffyman ei erityisemmin hakeudu ihmisten läheisyyteen. Lisätty uusia kuvia Puffymanille.

07.04.2017
Lisätty suloiselle Pyffy papalle kuvia maaliskuulta.

03.06.2017
Pyffy papparainen se edelleen odottaa omaa loppuelämän kotiaan. Herra on hurja rottakoira, joka viettää suurimman osan aikaansa nenä lautakasojen välissä etsien jotain saalistettavaa. Välillä Puffyman käy tervehtimässä ja rapsuteltavana ja sitten se jälleen palaa saalistuspaikalleen. Vierailijoita Pyffyman ei hauku, vaan se katsoo ja odottaa kärsivällisesti ja rauhallisesti.

Ikäänsä nähden papparaisen yleistila on hyvä. Ikää ja vanhuuden vaivoja herralle on kertynyt jo jonkin verran, joten nyt olisi vihdoinkin Puffyn aika päästä kokemaan, millaista on elää omassa kodissa omien ihmisten ympäröimänä.

Lisätty hurmaavalle Puffymanille kuvia toukokuulta.

30.10.2017
Suloinen ja hauska pieni suuri mies Puffy on siirtynyt kodin saaneisiin koiriin. Puffy sai vihdoinkin tilaisuuden lentää Suomeen omaan kotiin, mutta valitettavasti herran terveydentila on heikentynyt, joten on Puffyn edun mukaista, että se saa viettää loppuelämänsä Mihaelan luona sille turvallisessa ja tutussa ympäristössä.

Puffyman saapuu Suomeen sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna EU-passin kera. Tutustuthan huolellisesti adoptoitavan eläimen terveyteen, koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!

Puffymanin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/mihaela.soare.3/videos/909394402478395/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: