Päivitetty 15.03.2017

Kodin saanut koira: SHIVA


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Suomessa (Espoo)
Kastroitu

15.8.2016

Romaniassa on kodittomia koiria kaikkialla: pelloilla, teollisuusalueilla, huoltoasemien liepeillä. Suuri osa näistä koirista päätyy rankkureiden toimesta kunnallisille koiratarhoille, joiden kurjista oloista niillä on häviävän pieni mahdollisuus selvitä ulos hengissä.  Koiria otetaan ja niistä hankkiudutaan eroon mielivaltaisesti.

Shiva oli löydetty kadulta ja viety perheeseen jossa sille oli annettu vain kaksi päivää aikaa sopeutua elämään talouden toisen koiran kanssa. Koira ei kotiutunut saman tien, joten koira sai jälleen mennä. Shiva ei päätynyt onnekseen kunnalliselle tarhalle, vaan Sintestiin etsimään jälleen loppuelämän kotia. Se on turvassa, mutta elämä tarhalla on valitettavan yksitoikkoista liikkumisesta nauttivalle koiralle.

Näyttävän näköinen Shiva muistuttaa mustaa samojedia. Sen turkki on kaunis, ja kielessä on hauskoja mustia täpliä. Mikään näyttelyesine poika ei kuitenkaan ole, vaan se on täynnä intoa ja vauhtia.

Shiva on ihana, kiiltäväturkkinen komistus. Se on sosiaalinen ja rohkea, eikä jännitä ihmisiä. Koira tulee hyvin toimeen kaiken ikäisten ihmisten kanssa, mutta ei osaa aina hillitä riemuaan vaan hyppii innoissaan.

50-55 cm korkea ja 20-kiloinen uros ei ole haastanut riitaa muiden kanssa, mutta sen energisyys saattaa hermostuttaa toisia koiria. Tällä hetkellä Shiva asustelee ketjussa koppinsa edessä, ja se kaipaisi kävelylle. Se osaa kävellä hihnassa, joten rauhallisilla otteilla ja positiivisella vahvistamisella komistuksesta tulee mainio lenkkikaveri.

10.11.2016
Tuntuu uskomattomalta, että valloittava Shiva on yhä vailla kotia. Aktiivimme kohtasivat kauniin ja hyväluonteisen koiran reissullaan.

“Iloinen  ja valtavan ihmisrakas. Hyppii ilmaan pomppupallon lailla. Myös kamera ja kameran äänet kiinnostavat. Rauhoittuu nauttimaan huomiosta. Ei ole ruoka-aggressiivinen. Lapinkoiran kokoinen ja muutenkin samanoloinen”.

Videoita Shivasta lisätty.

11.2.2017
Shiva on saapunut kotihoitoon Espooseen. Siellä se pääsee lenkkeilemään ja harjoittelemaan kotikoiran elämää sekä tutustumaan kahteen koirakamuun.

15.2.2017
Shiva on nyt asustellut muutamia päiviä kotihoidossa. Se on vielä levoton ja jännittynyt, ja haukkuu sisällä jonkun verran. Shiva vaatii paljon liikuntaa, ja onkin jo tehnyt aika pitkiä lenkkejä uusien koiratuttavuuksien kanssa.

Shiva tulee toimeen muiden koirien ja erityisesti ihmisten kanssa, mutta sillä on resurssi-aggressiivisuutta ruuan suhteen, eli näykkää kiinni jos ihminen tai koira yrittää koskea sen ruokaan.

Kuten tarhallakin näkyi, Shiva on täynnä energiaa ja vaatii paljon seuraa, ulkoilua ja mahdollisesti muutakin harrastamista.

9.3.2017
Shiva on kotihoidossa osoittautunut koiraksi joka tarvitsee todella paljon tekemistä, ja nyt se on varattu kotiin jossa se saa toteuttaa itseään ja opetella kotikoiran elämää positiivisen vahvistamisen kautta.

14.3.2017
Shiva on siirtynyt asustelemaan ikiomaan kotiin.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Shiva saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shiva on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Noora Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.