Päivitetty 16.08.2017

Kodin saanut koira: OLAVI


Syntymäaika: 10/2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroidaan

 

20.2.2017
Olavi on noin 3-4 vuotias upea ja kiltti poika, joka pääsi nyt Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan. Olavi asustaa Rosiorin kunnallisella tarhalla ulkona noin metrin mittaisen narun päässä, vierellään pieni koppi. Rosiorin kunnallinen tarha on karu paikka, mutta onneksi sinnikäs romanialainen eläinsuojelija Cornelia Stan on siellä tekemässä parhaansa, jotta karut olot olisivat koirille edes hieman siedettävämmät. Karuista oloista huolimatta tarhalle on tunkua ja aina yhden päästessä pois on lukuisia jonottamassa tämän onnekkaan paikkaa. Surkeatkin tarhaolot ovat katua ja sen vaaroja paremmat.

Olavi on noin 50cm korkea pörröinen lempeä köriläs joka rakastaa ihmisiä. Kun sen koppia lähestyy, se kömpii suoraan luokse ja selkeästi hakee ihmiseltä huomiota. Olavi tulee syliin ja nauttii silminnähden huomiosta ja saamistaan rapsutuksista.

Olavi antaa hyvin tutkia itsensä, ainoastaan hampaiden tarkistus hieman jännittää. Rauhassa kun hoitotoimenpiteet tekee, niin hampaatkin saatiin tarkistettua. Hieman hammaskiveä pojalla on, mutta muuten ihan hyvässä kunnossa.

Haukkuu kun ihmiset ovat lähellä, mutta eivät hänen luonaan, selkeästi pyytäen huomiota. Ei ole kuitenkaan mikään räksyttäjä. Koska Olavi elää ketjun päässä tarhalla, ei meillä ole tietoa kuinka se vapaana ollessaan muihin koiriin suhtautuu. Rauhallisella tutustumisella voisi uskoa Olavin sopeutuvan esimerkiksi narttukoiran kaveriksi ja toki ainoaksi koiraksi.

15.3.2017
Olavi on ilonen ja energinen, sopisi loistavasti aktiiviseen perheeseen, jossa tykätään ulkoilla ja reippailla muutenkin. Se selkeästi turhautuu tarhalla, kun sillä ei ole tilaa temmeltää ja haukkuu jonkun verran turhautumistaan. Olvani on tarhailla vierraileiden aktiiviemme sanoin “suuri rakastaja”, joka tarjoaa rakkautta koko sylillisen kun sen luokse menee.

Olavi antaa hienosti tutkia itsensä ja selkeästi pitää sitä ihan normaalina hellyydenosoituksena. Reipas loikkija jolta puuttuu enää se ikioma loppuelämän koti.

Olaville lisätty uusia kuvia!

24.4.2017
Olavi pääsee kotihoitoon Saksaan ja toivottavasti löytää sieltä pian itselleen sen loppuelämänsä rakastavan kodin! <3

_________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua

Olavi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Olavi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Olavin yhteyshenkilö on Elina Silvennoinen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.