Päivitetty 22.09.2017

Kodin saanut koira: SILVA


Syntymäaika: 06/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glinan tarha)
steriloitu

Perustiedot ja taustat

Romaniassa on miljoonia kodittomia koiria. Niitä hylätään paljon esimerkiksi pelloille ja tien varsille, jossa ne sitten lisääntyvät, elävät ja kuolevat. Suurin osa niistä on oman onnensa nojassa koko elämänsä, joitain harvoja onni potkaisee ja ne kohtaavat ihmisen, joka muuttaa niiden elämän, tai ainakin antaa säännöllisesti ohikulkiessaan ruokaa. Glinan tarhalle vievän kärrypolun varrella asuu vakituisesti joitain kymmeniä koiria vapaana, ja tarhan koirista huolta pitävät vapaaehtoiset ruokkivat ohi kulkiessaan aina myös näitä koiria.

Toukokuun alussa porukkaan oli ilmestynyt uusi tulokas. Veera, Romaniassa asuva aktiivimme ja Glinan tarhan vapaaehtoistyöntekijä, huomasi kauniin mustan koiran heti ja jäi seuraamaan sitä kuten muitakin koiria. Koira vaikutti hyvin reippaalta ja sosiaaliselta ihmisiä kohtaan, liekö se ollut ennen omistettu koira ja hylätty sitten syystä tai toisesta pellolle tarhan lähelle. Lauman muut koirat tuntuivat sorsivan uutta tulokasta, eikä se meinannut päästä laumaan mukaan. Nuoren koiran iloa ihmisiä kohtaan se ei kuitenkaan himmentänyt.

Viikot kuluivat, koira pysytteli lauman hännillä, joka päivä se odotti Veeraa ja ruoka-annostaan. Sitten tuli ilta, jolloin Veera pysähtyi antamaan mustalle koiralle ulkoloishäätöä huomattuaan siinä hirveän paljon punkkeja. Tuokio venyi hieman pidemmäksi, kaksikko katseli toisiaan ja vaikka tarhalla on jo aivan liiankin kanssa koiria, eikä murto-osaakaan kodittomista koirista voi tarhalle pelastaa, sai se sinä iltana vielä yhden uuden asukkaan. Musta koira muutti tarhalle ja sai nimekseen Silva.

Silva on nuori, sosiaalinen ja ihmisrakas, noin vuoden ikäinen steriloitu narttu. Kokoa kauniilla Silvalla on noin 50-55 cm ja 17 kg.

22.8.2017

Silva on varattu omaan kotiin Suomeen!

12.6.2017

Silva asuttaa toistaiseksi tarhalla häkkiä yksinään, mutta pian se tulee saamaan varmasti häkkikaverin, jolloin osaamme kertoa enemmän sen toimeentulosta muiden koirien kanssa. Peltojen kokemuksen ja häkkinaapureihinsa suhtautumisen perusteella Silva ei kuitenkaan vaikuta lainkaan riidanhaastajalta, päinvastoin ja voisimme hyvinkin kuvitella sen viihtyvän toisen koiran kaverina.

Ihmisen kanssa Silva on edelleen hyvin iloinen ja sosiaalinen. Se innostuu helposti ja rakastaa leikkimistä, mutta ihmisen rauhoituttua Silvakin rauhoittuu. Silva lukee hienosti niin toisia koiria kuin ihmisiäkin ja sen kanssa olisi varmasti helppoa touhailla mitä tahansa, sillä Silva olisi varmasti helposti motivoitavissa mihin tahansa yhteiseen tekemiseen.

Silva etsii kotia, jossa sille pystytään tarjoamaan nuorelle koiralle hyvä, tasapainoinen ja turvallinen elämä rakastettuna perheenjäsenenä. Ihan sohvaperunaksi Silvasta ei taida vielä lähivuosina olla, joten tulevassa kodissa olisi hyvä olla lenkkeilyintoisia ihmisiä ja vaikkapa reippaita leikkikavereita. Tarhaoloissa Silva ei vaikuta haukkuvan juuri lainkaan.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota.

Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Silva saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Silva on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.