Päivitetty 19.09.2020

Kodin saanut koira: SILVI


Syntymäaika: 9-10/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.9.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Romaniassa kodittomia koiria on kaikkialla. Koiria hylätään suoraan tarhalle, mutta myös tarhan portille ja aitojen viereen. Joskus ihmiset pelastavat koiria matkansa varrelta ja tuovat niitä Cosobaan, koska ajattelevat, että koirilla on paremmat mahdollisuudet selviytyä kun niistä pidetään huolta. Yksi Cosobaan päätyneistä on Silvi. Kodittoman koiran elämäntarina ei koskaan ole kovin iloinen, mutta kaikeksi onneksi Silvi ehti päästä turvaan vielä ollessaan pentu. Mitä lie tapahtunut Silvin historiassa, mutta ainakin tarhalla Silvi on käyttäytyy kuten normaali pentu: se on aktiivinen, leikkisä ja iloinen. Silvi tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se asustaa äiti-tytär -duon, Shireenin ja Rickonin kanssa, ja tulee kämppistensä kanssa hyvin juttuun. Myös ihmisten kanssa kanssa Silvi on sosiaalinen, eikä monen tarhakoiran tapaan jännitä. Tarhalla Silvi hakee huomiota haukkumalla, joten tulevan kodin on hyvä huomioida Silvin mahdollinen ääniherkkyys.

Silvi on vielä pentu, joten tulevan kodin on hyvä valmistautua siihen, että menoa ja melskettä tuskin tulee puuttumaan yhteiselosta tämän neitosen kanssa. Silvi etsii kärsivällistä ja lempeää omistajaa, joka on valmis reippaille yhteisille seikkailuille. Kodissa voisi hyvin olla ennestään koira.

Silvi on noin 8 kuukauden iässä 45-50 cm korkea ja noin 14 kiloa painava. Silvi tulee aikuiskooltaan olemaan todennäköisesti keskikokoinen.

Päivitykset
19.9.2020
Tänään on onnenpäivä! Pitkään odotettu Silvi matkusti Zuzu Expressin kyydissä Suomeen ja pääsi autosta suoraan oman ihmisensä luokse. Silvi on kotona. 

23.5.2020
Onnekas Silvi on nyt varattu ja ikioma ihminen odottaa häntä Suomessa!

15.5.2020
Silvi pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja odottaa nyt vain, että joku huomaisi hänet!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Silvi  saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Silvi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.