Päivitetty 30.07.2021

Kodin saanut koira: SIMA (Suomessa) (nyk. Lumina)


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Tampere)
steriloitu

 

Sima on saanut paljon kotitarjouksia ja oma koti löytyy varmasti tästä joukosta, joten Siman postilaatikko sulkeutuu! Eli enempää kotitarjouksia ei voida ottaa vastaan.

Perustiedot ja tausta

16.6.2021
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriasemat sekä Bukarestin keskustassa että Cosoban tarhan yhteydessä. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Puolen tunnin automatkan päässä keskustasta sijaitsevan Cosoban tarhan ylläpitämistä varten Adina perusti One Rescue Association-yhdistyksen. Tarhan yhteydessä sijaitsevalla klinikalla kaikki Suomeen tulevat koirat viettävät 17 päivää, minä aikana koirille tehdään maahantuontia varten vaadittavat ja kaikki muut adoptioon liittyvät toimenpiteet. Cosoban tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jonne varattomat ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä steriloitavaksi maksutta.

Siman taustoista ei paljoa tiedetä. Hänet löydettiin pentunsa Likan kanssa pellolta Cosobassa, Romaniassa. Koirat elivät alueella toisten pentujen ja näiden emon kanssa, mistä ne haettiin turvaan One Rescue-tarhalle. Tarhalla Sima ja Likka asuttivat samaa aitausta kolmannen narttukoiran kanssa. Kesäkuussa olikin Siman ja Likan onnenpäivä, heille kummallekin tarjoutui tilaisuus päästä etsimään uusia kotejaan Suomesta käsin. 12.6.2021 ne matkasivatkin Suomeen ja lähtivät eri teille kotihoitoon. Sima on tällä hetkellä kotihoidossa Tampereella, perheessä jossa on koirakavereita, kissoja ja lapsia.

Kotihoitaja epäilee vahvasti Siman olevan entinen omistettu koira. Sima sujahti kotielämään todella mutkattomasti ja toistaiseksi, ei kissat/lapset tai muut koirat ole olleet Simalle mikään ihmeellinen asia. Hän nauttii valtavasti ihmisen huomiosta ja kosketuksesta, lasten lähestyessä koiraa alkaa Siman häntä vispaamaan villinä ja pusuja satelee. Ulkona Sima tutkii myös uutta ympäristöään konkarin elkein, vielä mikään uusi ääni tai hihnat/valjaat eivät ole olleet hänelle ongelma. Sima on melko hiljainen, kotihoidossa näiden muutaman päivän aikana Sima ei ole juurikaan haukkunut, muutaman haukahduksen on päästänyt. Innostuessaan Sima hyppii kovasti, saattaa tottumattomuuttaa käyttää hampaitaan tai tassuilla vaatia rapsutuksia, tämä on hyvin tyypillistä käytöstä tottumattomalle tarhataustaiselle koiralle.  Kotihoitaja oli myös onnistuneesti ja rennosti saanut Simalta leikattua kynnet. Sima vaikuttaisi kaikinpuolin olevan valmis omaan loppuelämän kotiin. Toki uuden kodin tulee ottaa huomioon muutoksesta mahdollisesti nousevat stressi ja olla valmiita tukemaan Simaa koiralähtöisin menetelmin muutoksessa tai takapakkien ilmetessä.

Sima on iältään noin 2-vuotias narttukoira, jolla on kokoa noin 40cm ja 12,5kg. Sima on hieman muhkeassa kunnossa, uudessa kodissa olisi suotavaa aloittaa pieni kesäkevennys.

Päivitykset:

23.7.2021

Sima löysi oman kodin ja muutti sinne. Hän sai tärkeän tehtävän, hän on perheen valontuoja, siitä hän sai uuden nimensäkin, Lumina <3 Onnea perhe ja valloittava Lumina!

10.7.2021

Ihana touhukas Sima valloitti monet mutta ensi kohtaaminen oman perheensä kanssa olikin niin huikea että voimme todeta, että Sima on löytänyt oman kotinsa. Onnea Sima ja perhe <3

16.6.2021

Sima aloittaa oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

———————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Likka saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Likka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.