Kodin saanut koira: LIKKA

Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Jyväskylä)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
14.6.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Likka löydettiin emonsa Siman kanssa pellolta Cosobassa, Romaniassa. Koirat elivät alueella toisten pentujen ja näiden emon kanssa, mistä ne haettiin turvaan One Rescue-tarhalle. Tarhalla Likka ja Sima asuttivat samaa aitausta kolmannen narttukoiran kanssa. Kesäkuussa niin Likalle kuin sen emälle Simallekin tarjoutui tilaisuus päästä etsimään uusia kotejaan Suomesta käsin. 12.6.2021 ne matkasivatkin Suomeen ja lähtivät eri teille kotihoitoon. Likka pääsi kotihoitoon Uudellemaalle Myrskylään ja sillä onkin sujunut hoitolaisena olo toistaiseksi melko hyvin, vaikka se onkin nyt ensimmäistä kertaa erossa emostaan.

Likka on ulkomuodoltaan pienen susihukan kaltainen söpöläinen. Tällä hetkellä se on noin 47cm korkea ja painaa 16-17kg. Likka on arviolta 8kk ikäinen, joten se varmasti vielä kasvaa jonkin verran. Oletettavasti siitä tulee pienehkö keskikokoinen koira, ehkä noin parikymmentäkiloinen. Likka ääntelee melko paljon, joten tulevan kodin tulee olla tähän varautunut.

Likka on vielä kujeileva pentu, joten sen kanssa tarvitaan varmasti paljon kärsivällisyyttä, huumorintajua ja lempeää kasvatusta. Kotihoitaja kuvailee neidin olevan supersuloinen, sosiaalinen ja reipas pikku pusutyttö. Temperamenttia tytöltä löytyy myös ja se ilmoittaakin helposti tylsistymisestään ääntelemällä. Kotihoitaja kertoo Likan myös hyppivän ja hammastelevan melkoisen paljon, mikä toki on pennulle aivan tavallista käytöstä.

Likka tarvitsee kodin, jolla on paljon aikaa ja resursseja tarjota sille puuhaa ja pentumaisia aktiviteetteja. Tärkeintä tietenkin on suuri määrä rakkautta sekä koiralähtöinen ja positiiviseen vahvistamiseen nojaava kasvatus ja arki.

 

Päivitykset

10.8.2021

Likka löysi itselleen rakastavan perheen kotihoitopaikastaan, johon se jää  loppuelämäksi. <3

 

6.7.2021

Uusia kuvia lisätty!

Likka on ollut uudessa kotihoitopaikassaan viikon verran ja viihtynyt hyvin. Kotihoitaja kertoo Likan olevan hyvin hellä, rohkea ja utelias pikkuneiti. Joitain uusia ihmisiä Likka saattaa alkuun jännittää, mutta lämpeää nopeasti, etenkin jos ihminen on taitava lukemaan koiraa ja antaa neidille tarpeeksi tilaa.

Likka tykkää kovasti mennä ja touhuta, joten siitä saisi varmasti menevän seuralaisen erilaisiin aktiviteetteihin. Likka tylsistyy helposti, joten tulevalla kodilla tulisi olla paljon vapaa-aikaa ja valmiudet tarjota tytölle runsaasti tekemistä ja aivotyöskentelyä. Muihin koiriin Likka suhtautuu avoimesti ja uteliaasti, ja tulevassa kodissa voisi hyvinkin olla hieman vanhempi ja rauhallinen koirakaveri valmiina.

1.7.2021

Likka vaihtoi kotihoitopaikkaa 28.6. ja majailee nykyään Jyväskylässä. Likka pärjäsi ensimmäisessä hoitopaikassaan hyvin, mutta tytön eläväisyys oli ikävä kyllä liikaa kotihoitajan omille lemmikeille, joten katsoimme parhaaksi etsiä Likalle hoitopaikan, jossa ei ole muita eläimiä. Uuten hoitopaikkaan Likan on kerrottu sopeutuvan myös hyvin, vaikka paikanvaihdos aiheuttikin jonkin verran stressiä ja uudet ihmiset olivat alkuun hieman jännittäviä. Onneksi tytöllä on kuitenkin reipas ja iloinen elämänasenne!

20.6.2021

Uusi video Likka-kylkimyyryläisestä lisätty!

Likka kehittyy kovaa vauhtia kotikoiraksi! Tytön stressitasot ovat laskeneet tasaista tahtia ja meno on jo viikossa rauhoittunut selvästi. Likka osaa jo tuhota vain sallittuja asioita ja ilopissaamiset ovat vähentyneet. Myös äänenkäyttö on vähentymään päin. Menoa ja meninkiä kuitenkin edelleen riittää, mitä pennulta nyt voi odottaakin. Likka on kotihoitajan mukaan varsinainen ilopilleri, jolla olisi paljon rakkautta annettavana omalle ihmiselleen!

17.6.2021

Uusi video Likasta ulkoilemassa lisätty.

Likka nauttii ulkoilusta täysin rinnoin ja kotihoitajan mukaan siitä saisi joku oivallisen lenkkikaverin! Likka on kuulemma myös lähes sisäsiisti, lukuunottamatta joitain ilopissaamisia, joista varmasti myös päästään ajan kanssa eroon. Kotihoidosta kerrotaan myös, että Likka osaa olla hienosti yksin kotona työpäivän ajan ja suhtautuu rohkean uteliaasti kaikkeen uuteen. Missä tämän ihastuttavan susihukkasen loppuelämän koti olisi?

14.6.2021

Likka aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Likka on ollut Suomeen saavuttuaan melko stressaantunut ja se on näkynyt kotihoidossa mm. kovana ääntelynä ja paikkojen tuhoamisena. Kotihoitaja kertoo Likan ulvovan ja haukkuvan melko paljon ja se on mm. maistellut hieman lattialistoja ja järsinyt erinäisiä asunnon osia. Stressinlasku on siis tällä hetkellä työn alla, mutta olemme toiveikkaita että tytöstä kuoriutuu vielä aivan salonkikelpoinen neiti.

Kotihoitopaikassa Likka on tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja pitää niitä lähinnä potentiaalisina leikkikavereina. Kissoille hukkaneiti on hieman murissut ja haukkunut, mutta luultavasti tämä on enemmänkin hämmennystä ja ehkä kissoihinkin tyttö vielä tottuu. Lisää tietoa muihin eläimiin suhtautumisesta saamme jahka Likka saa matkan aiheuttamia kierroksia laskettua ja käytös tasaantuu. Ihmiset ovat kuitenkin parasta parhautta ja Likan suosikkijuttu, ja se sopisikin myös varmasti ainoaksi koiraksi.

Likka on kotihoidossa Jyväskylässä ja sitä pääsee tapaamaan sovitusti adoptiohaastattelujen jälkeen.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Likka saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Likka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Likan yhteyshenkilönä toimii Sanja Martikainen

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: