Päivitetty 26.03.2021

Kotia etsivä koira: ARIELA


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
24.3.2021
Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen, mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parissa. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille, jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Hylättyjä koiria tulee Ionana hoiviin eri tavoin. Ariela ja hänen pentunsa Dooris päätyivät Ioanalle helmikuussa 2021, kun eräät kyläläiset soittivat Ioanalle kaksikosta ja kertoivat koirien olevan vaarassa. Joidenkin ihmisten mielestä kaksikko tulisi ottaa päiviltä. Kuultuaan tästä Ioana haki Arielan ja Dooriksen turvaan One Rescue Associationin tarhalle Cosobaan.

Suloinen Ariela oli kovin ujo tullessaan Ioanan hoiviin. Ariela on alkanut pikku hiljaa hieman reipastumaan tarhalla Ioanan ystävällisessä hoidossa. Tyttönen on kuitenkini huomattavasti ujompi kuin pentunsa Dooris. Arielalle etsitäänkin koirakokenutta ja rauhallista kotia, jossa arki rullaa tutusti ja turvallisesti. Kodissa tulee olla aikaisempaa kokemusta herkemmistä ja aremmista koirista sekä kokemusta positiiviseen vahvistamiseen perustuvasta kouluttamisesta.

Paras koti Arielalle olisi omakoti- tai rivitalossa, mutta kerrostalokaan ei ole poissuljettu vaihtoehto. Ympäristön tulee kuitenkin olla rauhallinen, kaupungin vilinä ei sovi Arielalle. Ujolle Arielalle olisi varmasti isoksi avuksi, jos tulevassa kodissa olisi ystävällinen ja leikkisä uroskoira tueksi ja turvaksi.

Ariela on noin 45 cm ja 12 kg.

Päivitykset
24.3.2021
Ariela tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

**********

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ariela saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ariela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.