Kodin saanut koira: ARIELA

Syntymäaika: 2/2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Tuusula)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 14.7.2021)
Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen, mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parissa. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille, jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Hylättyjä koiria tulee Ionana hoiviin eri tavoin. Ariela ja hänen pentunsa Dooris päätyivät Ioanalle helmikuussa 2021, kun eräät kyläläiset soittivat Ioanalle kaksikosta ja kertoivat koirien olevan vaarassa. Joidenkin ihmisten mielestä kaksikko tulisi ottaa päiviltä. Kuultuaan tästä Ioana haki Arielan ja Dooriksen turvaan One Rescue Associationin tarhalle Cosobaan. Dooris on jo löytänyt oman kotinsa ja matkustanut kesäkuussa 2021 Suomeen.

Suloinen Ariela oli kovin ujo tullessaan Ioanan hoiviin. Ariela on alkanut pikku hiljaa hieman reipastumaan tarhalla Ioanan ystävällisessä hoidossa. Tyttönen on kuitenkini huomattavasti ujompi kuin pentunsa Dooris. Arielalle etsitäänkin koirakokenutta ja rauhallista kotia, jossa arki rullaa tutusti ja turvallisesti. Kodissa tulee olla aikaisempaa kokemusta herkemmistä ja aremmista koirista sekä kokemusta positiiviseen vahvistamiseen perustuvasta kouluttamisesta.

Paras koti Arielalle olisi omakoti- tai rivitalossa, mutta kerrostalokaan ei ole poissuljettu vaihtoehto. Ympäristön tulee kuitenkin olla rauhallinen, kaupungin vilinä ei sovi Arielalle. Ujolle Arielalle olisi varmasti myös isoksi avuksi, jos tulevassa kodissa olisi ystävällinen ja leikkisä koirakaveri tueksi ja turvaksi.

Ariela siirtyi heinäkuussa 2021 Romaniasta kotihoitoon Tuusulaan, jossa hän totuttelee uuteen ympäristöön sekä kotikoiran taitoihin pikku hiljaa.

Ariela on kooltaan arviolta noin 45 cm ja 12 kg.

Päivitykset
2.8.2021
Herkkä runotyttö Ariela on tänään muuttanut omaan kotiin. Onnea yhteiseen tulevaisuuteen Ariela ja perhe!

14.7.2021
Ariela on nyt ollut kotihoidossa muutaman päivän. Tyttönen tutustuu uusiin asioihin omaan tahtiin kotihoitajan tuella. Kaikki on Arielalle vielä hyvin jännittävää ja uutta. Lisätty video Arielasta ulkoilemassa.

10.7.2021
Suloinen Ariela saapui tänään Suomeen totuttelemaan kotihoidossa kotikoiran elämään ja etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

17.6.2021
Herkkä Ariela saa tänään jännittäviä uutisia. Tyttönen on saanut paikan 10.7. kuljetukseen ja hän saapuu silloin Suomeen kotihoitoon, jollei oma koti löydy ennen matkaa.

24.3.2021
Ariela tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

**********

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Ariela saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ariela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: