Kotia etsivä koira: SISU

Rähjä-Ransu Sisu on rohkea ja aurinkoinen seuralainen, täynnä iloa ja valmiina valloittamaan sydämesi leikkisällä luonteellaan.
Syntymäaika: 7/2022
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kokoarvio: 42 cm/17 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta 

9.2.2024

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Sisu on ihana, eloisa ja innokas tyyppi, joka saapui Happy Dogs Morenin tarhalle kunnalliselta tarhalta noin vuosi sitten. Tarhalla Sisu jakaa häkin Reinon kanssa ja vaikka Reino saattaakin olla hieman dominoiva, he tulevat hyvin toimeen keskenään. Reino on jo varattu omaan kotiin ja odottaa matkaa perheensä luokse. Sisu onkin jäämässä piakkoin ilman tuttua häkkitoveria, joten eikös olisi Sisun aika löytää myös se oma koti Suomesta?

Höpsö Rähjä-Ransu, Sisu, on osoittanut tarhalla olevansa oikea namien ystävä, ja hänet saakin hurmattua kourallisella herkkuja. Tästä onkin varmasti apua kotiuttamisessa ja koulutustilanteissa! Sisu saattaa aluksi hieman väistää suoraa kosketusta, mutta ei kuitenkaan pakene tilanteesta. Sisu antaa ihmisen rapsuttaa korvan takaa ja jopa rauhoittuu tästä eleestä. Sisu on innokas tutkija, joka hyppii ihmistä vasten eikä jännitä kameraa tai ihmisten höpsöttelyjä. Palautumisaikaa Sisu ei juuri tarvitse, mutta Reinon ollessa häkin ulkopuolella, Sisu käy pari kertaa lyhyesti tauottamassa kopin sisällä. Kokonaisuudessaan Sisu vaikuttaa hieman tottumattomalta, mutta hyvinkin kivalta ja reippaalta kaverilta. Mikäli kaipaat rinnallesi luotettavaa tyyppiä, tässä olisi oiva seuralainen mukaasi seikkailuihin!

Sisulle etsitään sitoutunutta perhettä, jossa pojalle tarjotaan aikaa ja tukea uuden elämän alkutaipaleella. Sisun voisi nähdä soveltuvan niin kerrostaloon kuin omakotitaloonkin. Sisu sopisi varmasti myös koirakaverilliseen talouteen, mutta pärjäisi myös perheen ainoana koirana. Sisulla on pitkä ja takkuuntuva turkki, jonka takia perheen tulee olla sitoutunut Sisun turkin huoltoon ja pitää huolta ettei karvat esimerkiksi pistä Sisun silmiä. Sisulla ei ole kokemusta kotikoirana olemisesta ja kaikki meille normaalit asiat ovat hänelle uusia sekä jännittäviä. Sisu tuleekin tarvitsemaan kodilta paljon aikaa sekä kärsivällisyyttä. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Päivitykset

9.2.2024

Herra Sisu aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila

Tutustu myös näihin: