Päivitetty 15.12.2019

Kodin saanut koira: TESSALIA


Syntymäaika: noin 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Ioana Bodea/Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
27.9.2019

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Vuodesta 1997 hän on pyrkinyt järjestämään sterilointeja kaduilla eläville koirille ja osalle hän yritti löytää koteja. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr Adinan perustamalle pienelle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Tessalia eli elämäänsä omistajansa kanssa siihen saakka, kunnes omistaja hylkäsi Tessalian kunnalliselle tarhalle. Tasaisin väliajoin ja omien resurssiensa mukaan Ioana hakee koiria pois Romanian kunnallisilta tarhoilta. Yksi onnekkaista koirista oli Tessalia, joka pääsi nyt aloittamaan kodinetsinnän Kulkureiden kautta.

Tessalia on arviolta n. 6-vuotias narttu. Se on äärimmäisen kiltti, ystävällinen ja ihmisiin rohkeasti suhtautuva. Aktiiviemme astuessa Tessalian häkkiin, Tessalia asteli suoraan tervehtimään uusia ihmisiä. Rauhallisesti ja kohteliaasti Tessalia teki tuttavuutta ja kellahti kyljelleen vastaanottamaan luottavaisena rapsutuksia. Herkut kelpaavat Tessalialle ehkä liiankin hyvin ja tähän tulevan kodin kannattaakin kiinnittää huomiota. Kaverina Tessalialla on häkissä arka uros. Uudessa kodissa Tessaliaa voisikin olla odottamassa rauhallinen ja kiltti kaveri. Luultavasti Tessalia tulisi sopimaan hyvin monenlaiseen kotiin. Tessalian hampaissa on jonkin verran hammaskiveä, joten hampaiden hoitoon tulevan kodin tulee valmistautua. Tessalia on erittäin kompakti paketti, joka on n. 40 cm korkea ja painaa n. 12 kg.

Päivitykset
14.12.2019
Tessalia sai luultavasti parhaan mahdollisen joululahjan lennettyään perheensä luokse Suomeen. Onnea Tessalia ja koko perhe!

26.11.2019
Suloinen Tessalia varattiin omaan, lämpöiseen kotiin <3

27.9.2019
Aktiiviemme tavatessa Tessalian syyskuisella reisullaan, otti Tessalia häkissä vierailevat ihmiset vastaan tuttuun tapaansa häntä heiluen ja rohkeasti. Tessalia selkeästi ilahtuu saadessaan vieraita ja hän käykin kohteliaasti tervehtimässä jokaisen vieraan erikseen. Kaunis häntä heiluu koko vierailun ajan ja edelleen Tessalia osaa odottaa kohteliaasta nameja. Erittäin nopeasti se myös hoksaa miten pitää toimia, jotta nameja tulee lisää. Tessalia varmasti nauttisikin ihmisen kanssa tehdystä yhteistyöstä, esimerkiksi temppujen opettelusta tms. Häkissä Tessalia haukkuu jonkin verran, mutta enemmän häkkikaverinsa innoittamana eikä haukkuminen jää päälle. Vahvasti Tessaliasta jää sellainen vaikutelma, että sen paikka ei todellakaan ole tarhalla.
Ihastuttavasta Tessaliasta lisätty uusia kuvia ja video.

8.8.2019
Lisätty video ajalta jolloin Tessalia oli vielä kunnallisella tarhalla.

24.7.2019
Tessalialle lisätty video.

23.7.2019
Kaunis Tessalia aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tessalia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi se on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tessalian yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Tessalia syyskuussa 2019

 

Tessalia heinäkuussa 2019 Cosobassa.

 

https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/2358251884239472/

Tessalia keväällä 2019 kunnallisella tarhalla.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa