Päivitetty 24.08.2022

Enkelikoira: SKYE (nyk. Sera)


Syntymäaika: 2014/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
steriloitu

 

Perustiedot
26.7.2017

Clinica Veterinara Onevet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista ja se paikka, jonka kautta jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman kautta Suomeen adoptoitu koira lähtee kotimatkalleen. Onevetissa on klinikkatilat Bukarestissa ja suuremmat tilat hieman Bukarestin ulkopuolella, Cosobassa. Cosobassa koiria on noin 300 ja osa näistä koirista löytää tiensä myös Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Skye on iloinen pieni koira, joka asustelee Cosoban tarhalla kolmen pentunsa, Sakuran, Savannan ja Saharan kanssa. Tuntematon nainen oli löytänyt ne läheisen tehtaan pihasta ja ottanut ne turvaan kotiinsa. Pian touhukkaat pennut olivat kuitenkin alkaneet kaivella naisen puutarhaa, jolloin hän toi Skyen pentuineen Onevetiin.

Ihana Skye antaa kiltisti tutkia ja käsitellä itseään, mutta huudahti dramaattisesti eläinlääkäri Adinan tarkastaessa sen polvia. Tästäkin järkytyksestä se kuitenkin toipui pian ja rauhallisesti lähestyttäessä se ei säikkynyt ollenkaan. Polvien todettiin olevan kunnossa. Skyen ei olla kuultu haukkuvan tarhalla.

Skye on noin 30 cm korkea ja painaa 6-7 kg.

Päivitykset

24.8.2022
Saimme surullisia uutisia Seran perheeltä. Sera on nukahtanut ikiuneen kesällä 2022. Perhe kirjoittaa Serasta näin:

”Rakkain Sera lähti aivan liian aikaisin. Sera hurmasi kaikki kohtaamansa ihmiset. Kotioloihin toivotti jokaisen vieraan iloisella tanssilla, ja rivakalla opastuksella kohti sohvaa rapsutusten toivossa. Myös koiria yleensä pelkäävät ihmiset, niin isot kuin pienetkin, löysivät Serasta turvallisen ystävän, joka rauhallisesti antoi harjoitella rapsuttelua ja yhdessäoloa. Vähän tutumpia ihmisiä Sera saattoi tietynlaisella ”kurinalla” opastaa, jos ei tajuttu rapsuttaa parhaasta paikasta – eli rintakehästä.

Seran mielipuuhaa oli ehdottomasti pötköttelyt yhdessä ihmisten kanssa. Ruoka, erityisesti juusto, oli myös tärkeässä osassa. Ruoka-ajat hän oppi minuutin tarkasti, ja kuten oheisella videolla näkyy, ihmisiä niistä hyvin selvästi muistuteltiin, jos tarjoilu ei pelannut minuutilleen. Juustopaketin rapina sai välittömästi kipittämään keittiöön, missä toki ”juustovero” aina maksettiin. Viimeisinä kuukausinaan Sera ehti vielä nauttia kunnolla uudesta omasta pihasta, missä Sera vietti paljon aikaa makoillen, nuuhkutellen ja ääniä kuunnellen.

Sera oli valtavan rakas ja niin suuri lahja, ja tuntuu arvokkaalta, miten monelle ihmiselle hän jäi lämpimästi sydämeen. Omalle kotiväelle tietenkin aivan erityisesti. Hyvää matkaa pieni rakas.”

 

 

7.10.2017
Pikkuneiti pääsi tänään lentämään kotiinsa, hurjan paljon onnea perheelle!

28.9.2017
Suloinen Skye on tänään varattu ikiomaan kotiinsa, jossa se varmasti saa sydämensä kyllyydestä rapsutuksia ja silittelyjä!

18.9.2017
Skye on selvästi kunnon sylikoira! Syliin nostettaessa se painaa päänsä kaulaa vasten eikä millään haluaisi mennä takaisin maahan. Pusuja satelee tältä neidiltä enemmän kuin tarpeeksi, pikkuinen rakastaa hellyyttä ja nauttisi varmasti kovasti oman ihmisen huomionosoituksista. Se vaikuttaa tasapainoiselta koiralta, eikä vaikuta hätkähtävän aivan vähästä. Se tulee myös hienosti toimeen muiden koirien kanssa eikä Skyesta oikeastaan keksikään mitään negatiivista sanottavaa. Erittäin rakastettava pikkukoira kaikin puolin!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Skye saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Skye on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.