Päivitetty 13.12.2020

Kodin saanut koira: SPICY


Syntymäaika: 04/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/yksityinen kotihoito)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
09.11.2020
Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhdistyksen One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta. Madalina on yksi Onevetin eläinlääkäri ja hän pelastaa ajoittain kadulta kotiinsa koiria ja kissoja. Viimeisin onnekas Madelinan suojatti on Spicy. Herttainen Spicy vietti aikaa rakennustyömaalla ja työmiehet siellä halusivat myrkyttää Spicyn. Madalina kuuli tästä ja haki Spicyn turvaan.

Tähän saakka Spicy on ollut Madalinan talon pihalla olevassa paddockissa, mutta neiti ei viihdy siellä yksin yhtään ja yrittää paeta aina kun voi. Pihalla vapaana ollessaan Spicy on hyvin tyytyväinen eikä yritä karata pihasta. Pian kun karanteeni on ohi, Spicy saa olla vapaammin myös Madalinan omien koirien kanssa. Sen verran Spicy on niitä jo tavannut, että voidaan kertoa sen tulevan hyvin toimeen niin urosten kuin narttujenkin kanssa.

Suloinen Spicy osaa kävellä hihnassa nätisti ja tuttujen ihmisten kanssa se on mitä ihanin ja helpoin käsiteltävä. Luonteeltaan Spicy on ystävällinen ja iloinen. Vieraita ihmisiä Spicy jännittää hetken, mutta tottuu nopeasti. Se ei siis ole lähtökohtaisesti arka, vaan hieman tottumaton uusiin ihmisiin. Spicy ei ole kova haukkumaan, mutta ympäristön muutoksen ja kotiutumisen myötä käytös voi toki muuttua.

Arvion mukaan hellyttävällä Spicylla on painoa noin 13-14 kg ja sen säkäkorkeus on noin 47-50 cm.

Spicy on rokotusten puolesta valmis matkustamaan Suomeen noin viiden viikon kuluttua.

12.12.2020
Ihana Spicy saapui Suomeen omaan kotiin.

11.12.2020
Spicy on varattu omaan kotiin.

19.11.2020
Spicy neiti on saanut elämänsä mahdollisuuden, sillä sille on vahvistettu Suomeen saapuminen 12.12.2020. Spicy saapuu kotihoitoon, mutta parasta tottakai olisi, mikäli Spicy pääsisi matkustamaan  jouluksi suoraa omaan kotiin.

09.11.2020
Ihana Spicy on lisätty adoptio-ohjelmaan.

________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Spicy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Spicy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Spicyn yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.