Päivitetty 13.12.2020

Kodin saanut koira: NEITI ELLE


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
25.8.2020
Adina Vladut on eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Kaikki Kulkurien Suomeen tuomat koirat kulkevat tämän klinikan läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Vuonna 2015 Adina vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen, johon rakentui Cosoban tarha. Vuonna 2017 Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen, jonka kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria. Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Tarhalle tuodaan koiria surullisen usein. Koirat voivat olla joko kadulta tai tien laidasta löydettyjä, taikka suoraan kotoa tuotuja, kun perhe on päättänyt luopua koirastaan syystä tai toisesta. Koirilla voi olla takanaan kaduilla eloa koko elämänsä tai vain viikkoja, ehkä kuukausia.

Ihastuttavan Neiti Ellen tarina on melko klassinen Romaniassa: Elle oli kaveriensa kanssa käyttäytynyt lajilleen tyypillisellä tavoin, touhuillut ja tehnyt pientä piharemonttia omistajan puutarhassa ja tappanut kuuleman mukaan omistajan kanoja. Tästä syystä omistaja päätti, että sekä Elle, että sen koirakaverit saavat luvan lähteä ja ne päätyivät Cosobaan. Tarhalla on huomattu, että Elle ei ole se pahimmasta päästä touhottaja, vaan ennemminkin melko rauhallinen koira. Elle tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta ihmisten kanssa ei ole aivan yhtä rohkea. Varsinaisesti ujoksikaan Elleä ei voi kuvailla, sillä esimerkiksi koskeminen onnistuu hyvin. Kenties Elle on vain hieman tottumaton ja oma, lempeä ja kärsivällinen ihminen saa neidin avautumaan. Neiti Elle haukkuu tarhalla, mutta ei ole jatkuvasti äänessä, vaan reagoi normaalisti asioihin muiden mukana.

Neiti Elle on pienehkö keskikokoinen, noin 45 cm korkea.

Päivitykset
12.12.2020
Ihana herttainen Elle neiti saapui Suomeen omaan kotiin.

11.12.2020
Elle on varattu omaan kotiin.

05.12.2020
Ihana Neiti Elle on saanut elämänsä mahdollisuuden, sillä sille on vahvistettu Suomeen saapuminen 12.12.2020. Elle saapuu kotihoitoon, mutta parasta tottakai olisi, mikäli se pääsisi matkustamaan  jouluksi suoraa omaan kotiin.

25.8.2020
Neiti Elle pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja etsii omaa kotiaan Suomesta.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Neiti Elle saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neiti Elle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Sarianna Syrjä

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.