Enkelikoira: STATLER

Syntymäaika: 2005-2006
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

26.11.2016
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Marraskuussa 2016 Romanian matka kohdistui mm. bukarestilaisen eläinsuojeluyhdistyksen, Asociatia A Doua Sansan ylläpitämälle  Glinan tarhalle, jossa asuu ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Tutustuessaan näihin koiriin, tapasivat aktiivimme myös kultaisen papparaisen, Statlerin. Järjellä voisi ajatella, että maassa, jossa elää miljoonia hylättyä koiria, ei tällaiseen vanhukseen kannattaisi panostaa, ei sitä kannattaisi ottaa adoptio-ohjelmaan. On niin paljon muitakin, nuorempia, kauniimpia, potentiaalisia kodinsaajia. Mutta onneksi meillä on sydän. Ja aktiiviemme sydän sanoi, Statler ansaitsee mahdollisuuden viettää viimeiset aikansa rakastettuna perheenjäsenenä omassa kodissaan. Ja niin Statler päätyi Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Luonteeltaan Statler on rauhallinen ja kiltti papparainen. Se asuu yhdessä toisen seniorin, Ursulan kanssa. Koirat tulevat hyvin toimeen keskenään ja mitäpä sitä enää kähisemään, vanhalla ja viisaalla iällä. Muiden korien haukkuessa Statler haukahtaa muutaman kerran mukana ja sitten onkin aika taas päivänokosten. Satlerilla on kokoa noin 55cm ja painoa arviolta 22kg.

Päivitykset

Statler, oman perheensä “papu”, pääsi nauttimaan elämänsä pari viimeistä vuotta rakastettuna perheenjäsenenä. Kesäkuun 14. päivänä Statler nukahti ikiuneen, onnellisena vanhana pappakoirana. Lämmin osanottomme koko perheelle <3  .

Perheen kirjoittamaa:

“Statler oli suuri persoona,joka toi meille valtavasti iloa. Se oli arvonsa tunteva vanha herra ja se oli iloinen pojanviikari. Se riemuitsi ruoasta ja juoksutti meitä ympäri pihaa siepaten puusta pudonneita omenia ja syöden niitä liikaa. Se rakasti syödä vadelmia ja karviaisia suoraan pensaista.

Statler tuoksui tavattoman hyvälle ja kissamme rakastivat sitä ja makoilivat usein sen seurassa.
Papulla oli monia terveyshuolia,mutta niistä huolimatta saimme yhteistä aikaa yli kaksi vuotta.
Viimeiseen henkäykseen asti meillä oli läsnä ilo.
Olet ikuisesti rakastettu <3
Kun kaipaus ja ikävä polttaa niin,että satuttaa,
kuuntele silloin sydäntäsi,
joka kertoo sinulle,että se oli
onnea ja iloa parhaimmillaan,
ja nyt muistot ovat kauneinta,
mitä sinulla on.
-Tekijä tuntematon- “

 

26.3.2017
Statler saapui tänään vihdoin omaan kotiin.

26.2.2017
Statler tulee viettämään viimeiset vuotensa rakastettuna kotikoirana, sillä se on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Statler saapuu Suomeen katsroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Statler on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: