Kodin saanut koira: KALLA

Syntymäaika: 1/2014
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
06.04.2019
Roxana Deissima on toiminut eläinsuojelina vuodesta 2007 alkaen. Roxana oli jo pitempään ruokkinut koiria kotikulmillaan, kunnes paikalliset rankkurit veivät yhden koirista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin, päätyen yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Nähtyään sen kauheuden, ei Roxana enää voinut kääntää selkäänsä koirille. Pian Roxana muutti Bukarestista rauhallisemmalle alueelle maalle ja samalla myös hoidettavien koirien määrä kasvoi. Roxanalla on koiria niin kotonaan, kuin yksityisillä sheltereillä ja hoitokodeissa. Kulkurit ovat tehneet yhteistyötä Roxanan kanssa vuodesta 2013.

Roxanan ystävä pelasti Kallan kunnalliselta tappotarhalta muutama vuosi sitten. Kaikesta kokemastaan huolimatta Kalla on mitä ihanin koira ja asuu tällä hetkellä samassa häkissä niin toisten narttujen kuin urosten kanssa. Kalla onkin mitä hurmaavin paimenkoiramix, joka kylläkin kipeästi kaipaa painonpudotusta. Siitä huolimatta että Kalla on kova leikkimään muiden koirien kanssa, on ylimääräistä massaa hieman kertynyt. Tulevan kodin tuleekin olla motivoitunut auttamaan Kallaa karistamaan ylimääräiset kilot pois ja ymmärtää mitä riskejä myös koiran ylipainoon liittyy. Kalla selvästi rakastaa huomiota ja etenkin sitä kun joku harjaa irronnutta karvaa pois. Kalla on myös hyvin huoleton ja jakeleekin pusuja niin tutuille kuin tuntemattomillekin. Toisten koirien komentelukaan ei hetkauta Kallaa, vaan tyttö jaksaa yrittää saada komentelijaa leikkimään. Kalla on noin 55-60cm ja 30-35kg. Kallan on arvioitu syntyneen vuonna 2014, mutta varmuutta asiasta ei ole.

Päivitykset
6.7.2019
Kalla on tänään matkustanut ikiomaan kotiin.

28.05.2019
Ihastuttava Kalla on varattu omaan kotiin.

06.04.2019
Aktiivimme tapasivat Kallan helmikuun lopulla pitkästä aikaa. Kallalla onkin hyvä meininki säilynyt ja tyttö tulee pihalla toimeen niin urosten kuin narttujenkin kanssa. Kalla on kova hakemaan muita leikkimään, joten koirakaveri voisi olla mukava lisä Kallan arjessa. Kalla on erityisesti mieltynyt tarhalla olevaan Rokkaan ja seuraa tätä kuin hai laivaa välillä. Kalla osaa myös irrottautua muista koirista ja keskittyy puuhailemaan omiaan sekä nauttimaan ihmisten huomiosta. Kallalle lisätty uusia kuvia ja video tarhalta. Missä viipyy tämän täydellisen neitokaisen ikioma koti?

17.6.2018
Kalla aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kalla saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kalla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kallan yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: