Päivitetty 02.06.2021

Varattu koira: SUNNY C


Syntymäaika: 17.8.2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
2.6.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan  muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Sunny C on nyt yhdeksän kuukauden ikäinen ranskanbulldoggi, jonka ensimmäinen elinvuosi ei ole ollut sieltä helpoimmasta päästä. Alun perin Carmenin tuttava osti Sunnyn lapselleen koiraksi, mutta perhe päätyi luopumaan Sunnysta sen ollessa 5,5 kuukauden ikäinen. Ensiksi tuttava yritti itsenäisesti löytää Sunnylle uutta kotia, mutta kokeilut perheissä olivat lyhyitä ja kukaan ei halunnut pitää Sunnya muutamaa päivää pidempää. Lopulta perhe pyysi Carmenin apua uuden kodin löytämiseen Sunnylle. Sunny C on asustanut kotihoidossa eri paikoissa tähän asti, mutta muutti adoptio-ohjelmaan tullessaan toukokuun alussa Carpen tarhalle.

Sunny vaikuttaa kaikin puolin väärin ymmärretyltä ja turhautuneelta nuorelta koiralta, joka on joutunut läpikäymään aivan liikaa muutoksia ja vaikeita asioita lyhyen elämänsä aikana. Sunny on todella energinen ja aktiivinen koira, joka turhautuessaan aktivoinnin ja liikunnan puutteesta purkaa sen tavaroiden tuhoamiseen ja pihamaan kaivamiseen. Sunny on leikkisä tyyppi joka varmasti nauttisi aktiivisesta elämästä oman ihmisen kanssa mukana kulkien ja esimerkiksi jonkin harrastuksen parissa aikaa viettäen.

Sunny C pelkää ymmärrettävästi lapsia, sillä todennäköisesti sen kokemukset lapsista ovat olleet melko negatiivisia. Muuten Sunny C on kovin ihmisrakas koira ja sille kaikista tärkeintä olisikin saada luotettava, pysyvä oma perhe, joka antaisi sille sen tarvitseman rakkauden ja ajan oppia luottamaan, ettei sen enää tarvitse pelätä tulevansa hylätyksi. Ensimmäisten päivien aikana kotihoitopaikoissa Romaniassa Sunny C on saattanut näyttää epävarmuuttaan murisemalla ihmisten yrittäessä käsitellä sitä, mutta luottamuksen kasvaessa Sunnysta on nopeasti kuoriutunut todella lempeä ja rakastava koira, joka ei ole moksiskaan käsittelystä.

Carmenin mukaan Sunny C vaikuttaa rodunomaisesti melko itsenäiseltä ja vahvatahtoiselta koiralta. Myös teini-ikä saattaa vaikuttaa sen käytökseen, mutta tulevan perheen tulee varautua siihen, ettei alkuaika uudessa kodissa Sunnyn kanssa välttämättä suju kuin ruusuilla tanssien. Sunny C tulee kotiutuessaan varmasti tarvitsemaan runsaasti kärsivällisyyttä, pitkiä hermoja ja ymmärrystä, että sen vaikea tausta on saattanut aiheuttaa sille pysyviä traumoja.

Romaniassa Sunnylla on myös ilmennyt haasteita yksinolon suhteen, mikä ei sinänsä ole ihme tultuaan hylätyksi lyhyen elämänsä aikana useita kertoja. Myös liian vähäinen aktivointi ja liikunta saattaa vaikeuttaa yksinoloja. Sunny haukkuu jonkin verran, mutta mikään räksyttäjä se ei ole. Lenkkeilyä Sunny rakastaa ja on jokseenkin tottunut hihnassa kävelyyn. Myös kaupungin äänet ja hälinä ovat sille tuttuja.

Muiden koirien kanssa Sunny C tulee hyvin toimeen, varsinkin narttujen ja alistuvien urosten. Sunnyn tulevassa kodissa voisi hyvin asua esimerkiksi tasapainoinen narttukoira kaverina.

Sunnyn tulevalta kodilta vaaditaan perehtymistä ranskanbulldoggien rotuominaisuuksiin ja rodun terveydentilaan ja toivomme perheeltä myös mielellään aiempaa kokemusta rodusta. Perheen tulee myös sitoutua opettamaan kotikoiran taitoja Sunnylle kärsivällisesti ja koiralähtöisesti. Stressin laskussa ja luottamuksen karttumisessa voi mennä paljonkin aikaa. Sunnya ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi eikä lapsiperheeseen.

Kooltaan Sunny C on ranskanbulldoggille ominaisissa mitoissa, se on noin 40 cm korkea ja painaa noin 15 kiloa.

Päivitykset

2.6.2021
Tänään Sunny C:n elämä sai uuden, paremman suunnan, kun se varattiin omaan kotiin Suomeen.

3.5.2021
Sunny C aloitti kodinetsinnän Kulkurit adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sunny C saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sunny C on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sunny C:n yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa