Päivitetty 26.05.2022

Kodin saanut koira: SUPER NANO


Syntymäaika: 1/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan
Perustiedot ja tausta
04.01.2022
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.Yksi omaa kotiaan etsivä koira Carpen tarhalla on Super Nano. Carmen on löytänyt Super Nanon Bukarestin kaduilta hylättynä. Pikkuisella oli panta kaulassa löytö hetkellä, joten todennäköisesti sillä on ollut aikaisemmin oma koti ja omistaja. Herttainen Super Nano on ollut noin kuukauden tarhalla.Carmenin mukaan Super Nano tykkää kiivetä olkapäälle ja niin se tosiaan tykkää. Carmen otti Super Nanon syliin ja näytti mikä temppukoira se todellakin on. Nano kiipesi Carmenin yläselän päälle seiskoskelemaan. Super Nano on erityisen iloinen ja sympaattinen pikkukoira, joka rakastaa yli kaiken ihmisiltä saatua läheisyyttä ja huomiota. Carmen kertoo myös, että Nanon voisi kuvailla olevan ihmisaddikti, joten sillä voi todennäköisesti esiintyä eroahdistusta kotiutumisen yhteydessä. Kaiken kaikkiaan Nano on ystävällinen, ihana ja valloittava kaikille, niin ihmisille kuin toisille koirille. Tarhalla se ei hauku mitenkään erityisen paljon.Super Nano etsii kotia, jossa ymmärretään, että pienikin koira tarvitsee aikaa, huolenpitoa ja liikuntaa. Arvion mukaan Nanolla on painoa noin 3 kg ja säkäkorkeutta noin 23 cm. Super Nanolla on ikää arviolta noin 7 vuotta. Nanolla on alapurenta, mikä voi vaatia Suomessa hammashuoltoa.

14.05.2022
Ihana Nano saapui Suomeen.

24.04.2022
Nano on varattu omaan kotiin.

04.01.2022
Upea Super Nano on lisätty adoptio-ohjelmaan.

______________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Super Nano saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Super Nano on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Super Nanon yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.