Kodin saanut koira: SURA

Syntymäaika: 2018-2019
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (M.G.Rescue)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

14.1.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Suran Mihai otti hoteisiinsa sen pyöriessä yksin parkkialueella Bukarestissa. Löytöhetkellä Sura oli pelkkää luuta ja nahkaa. Nyt Mihain hellässä huomassa on tyttö alkanut saada lihaa luiden ympärille ja tyttö voi jo silminnähden paremmin, vaikka alipainoa ja lihasköyhyyttä on edelleen huomattavasti.

Tavattaessa Sura vaikuttaa hieman hämmentyneeltä ja on alistuvan oloinen. Se on kuitenkin kiinnostunut vierailijoista ja jää lähelle. Namit kelpaavat. Sura ei tee itsestään numeroa ja suhtautuu ympäristöön rauhallisesti. Mihai kertoo, että Sura tulee tarhalla muiden koirien kanssa toimeen. Suraa voisi siis ajatella ainakin uroskoiran kaveriksi. Mikäli tulevassa kodissa on muita koiria, tulee kuitenkin ottaa huomioon, että taustastaan johtuen Sura voi olla hyvinkin tarkka ruuasta. Eristysmahdollisuus ja riittävästi tilaa on siis oltava. Sura on nähnyt nälkää, emmekä tiedä, mitä muuta se on ehtinyt elämässään kokea. Alistuva olemus viestii, ettei elämä ole ollut helpoimmasta päästä. Tulevan kodin tulee siis ymmärtää, ettei kotiutuminen välttämättä tapahdu hetkessä, vaan Sura tulee tarvitsemaan aikaa ja hyviä kokemuksia, sekä turvallisen, lempeäotteisen ihmisen.

Rotuperimästään johtuen Suraa ei luovuteta kaupunkiympäristöön, eikä kerrostaloon. Vaikka Sura ei ole tarhalla kova haukkumaan, tulee kodin ymmärtää, että omassa kodissa Suralla voi ilmaantua vartiointiviettiä. Suraa ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. Suran kodin tulee olla perehtynyt nykyaikaisiin, koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin ja sitoutua noudattamaan niitä.

Suralla on korkeutta arviolta reilu 60cm ja painoa noin 25kg. Sura on todella laihassa kunnossa, joten massaa tulee varmasti vielä reilusti lisää. Suralta on typistetty sekä korvat, että häntä.

Päivitykset

19.3.2022

Upea Sura saapui omaan kotiin.

17.2.2022

Kultaisen Suran korviin kantautuu kummia asioita. Pian on aika pudistella Romanian pölyt tassuista, sillä hänet on juuri varattu omaan kotiin Suomeen.

14.1.2022

Upea Sura aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Suran rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Sura saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sura on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot:  Nina Ehrström

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: