Päivitetty 17.02.2022

Kodin saanut koira: ANTTI (nyk. Gary) (Team Hulivili)


Syntymäaika: 03/21
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea / OR)
Ei kastroitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

29.8.2021

Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Jotkut koirat ovat jo päässeet asumaan näihin uusiin oloihin.Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioana on hakenut koko Team Hulivili pentueen ja niiden emon Palladin kunnaliselta koiratarhalta ja tuonut ne cosoban tarhalle. Pentueeseen kuuluvat pennut ovat VilleIlmariAntti, Eetu, Ilkka, Neea, Aapo ja Jere. Pentujen noin 5-vuotias emo on jäänyt auton alle ennen kunnalliselle tarhalle joutumistaan ja asuu tällä hetkellä Ioanan kotona, jotta sen tarvitsema erityishoito tai lääkityksen anto on helpompi toteuttaa. Kaikki 8 touhuavat ja leikkivät perus pentujen lailla, ovat avoimen oloisia. Pennut eivät tarhalla ole Ioanan ja hoitajansa lisäksi nähneet monia ihmisiä ja alussa hieman välttelevät vieraiden kosketusta tottumattomuuttaan, tutun ihmisen antavat koskea miten vain. Pennut ovat kuitenkin todella uteliaita ja rentoutuvat vieraiden seurassa minuutti minuutilta, heistä saa sellaisen kuvan että varmaan kiipelisivät puolessa tunnissa vieraiden syliin ja painautuisivat vasten huomiota saamaan ja rapsutuksista nauttimaan.

On hyvä huomioida, että pennut ovat vielä hyvin nuoria, joten niiden käytös tulee muuttumaan paitsi kotiutumisen, myös aikuistumisen myötä. Emme myöskään tiedä mitään pentujen perimästä, joten on mahdotonta arvioida millaisia ominaisuuksia pennuissa mahdollisesti voisi aikuisena olla.

Antti etsii aktiivista kotia joka on perehtynyt koiralähtöisiin koulutusmetodeihin. Antti olisi varmasti mahtava harrastuskaveri tai hyvää seuraa pitkille lenkeille. Tämä suloinen tyyppi haaveilee kodista, jossa riittää kärsivällisyyttä ja huumorintajua pienen pennun kasvattamiseen.

Kaikki Hulivili-pennut ovat noin 5-6kk ikäisiä ja kutakuinkin 40-45cm korkuisia ja Ioana arvioi, että pennut tulevat aikuisena olemaan 55-60 cm korkeita ja noin 22-28 kilon painoisia, eli isohkoja keskikokoisia.

Päivitykset

17.2.2022
Antti matkusti omaan kotiinsa jo viime vuoden puolella, 30.10. ja sai uudeksi nimekseen Gary <3

07.10.2021

Ihastuttava Antti varattiin omaan kotiin!

29.8.2021

Antti etsii nyt omaa kotia Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Antti tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Antti saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Antti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Elina Ruuhinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.