Kodin saanut koira: SUZY M (nyk. Muru)

Syntymäaika: 8/2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa
Kokoarvio:

 

10.12.2015
Mihaela Soare on ahkera ja sydämellinen eläinsuojelija Târgovișten kaupungista Romaniassa. Mihaela asuu äitinsä kanssa pienessä omakotitalossa, omalla pihalla. Moni tietää, että Mihaela ja hänen äiti auttaa hylättyjä koiria ja kissoja ja nämä ihmiset käyvätkin tasaisin välein ilmoittamassa hylätystä koirasta jonka ovat nähneet tai josta ovat kuulleet. Mihaela käy yleensä tarkastamassa tilanteen niin pian kuin mahdollista. Aina hän ei pysty ottamaan koiran mukaansa heti mutta hän pyrkii varmistamaan, että koiralla on turvallista odottaa sitä, että hän kerkeää järjestää asian. Mihaela toimii aina vastuullisesti ja tämän takia Kulkureit tekevät mielellään Mihaelan kanssa yhteistyötä.

Suzy M on yksi näistä koirista josta Mihaela sai tietää ystävällisen henkilön kautta. Suzy oli hylätty aution talon aidatulle pihalle. Kyseinen talo on aika kaukana Mihaelasta mutta Mihaela lähti paikalle ja sai todeta, että kyseinen koira joka pihalle oli hylätty, oli vasta pentu. Mihaela ei pystynyt ottamaan Suzyn heti mukaansa mutta jätti pennulle ruokaa sekä pahvilaatikon suojaksi. Hän totesi kuitenkin Suzyn olevan turvassa pihalla kunnes pystyi tämän ottamaan luokseen. Mihaela pääsi sopimukseen naapuritädin kanssa siitä, että täti kävisi antamassa ruokaa Suzylle ja ilmoittaisi Mihaelalle mikäli vaikuttaa siltä, että Suzy olisi vaarassa.

Suzy on tällä hetkellä noin 4,5kk ikäinen ja painaa reilut 6kg. Arvio on, että Suzy aikuisena olisi noin 40-45cm ja 10-15kg.

Suzy on nyt Mihaelan avulla turvassa ja tämä nuori tyttö tulee hienosti toimeen kaikkien muiden koirien kanssa, on leikkisä ja iloinen pentu joka ottaa myös rohkeasti kontaktia ihmisiin. Myös kissojen kanssa Suzy tulee toimeen. Tällä hetkellä tyttö ei juurikaan hauku joten koti voisi olla myös kerrostaloasunnossa.

24.12.2015
Suzy M varattiin omaan kotiin juuri ennen jouluaattoa. Ihana uutinen josta on hyvä aloittaa joulu! Onnea niin Suzylle kuin Suzyn uusi perhe!

31.1.2016
Suzy M tunnetaan nykyään nimellä Muru. Muru pääsi tulemaan omaan kotiin eilen, lauantaina 30.1.2016 ja tutustui iloisesti omaan ihmiseensä Helsinki-Vantaan lentokentällä josta matka jatkui yhdessä kotia kohti.

—————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.
Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Suzy M tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Mikäli Suzy M tulee Suomeen steriloimattomana, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Suzy M saapuu Suomeen steriloituna (mikäli ikä sen sallii), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Suzy M on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Suzy M:n yhteyshenkilö on Mia Takolander

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: