Päivitetty 31.01.2016

Kodin saanut koira: KASHMIR


KASHMIR

* uros

* syntynyt arviolta 5/2015

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

23.1.2016
Kashmir on monella tapaa epätyypillinen romanialainen koditon koira. Sen tarina alkaa romanialaisen eläinsuojelija Raluca Bosneagan lähipuistosta, josta Raluca sen löysi 10. tammikuuta usein vierailemansa koirapuiston portilta. Koiran ihmisrakas ja luottavainen olemus herätti Ralucan mielenkiinnon. Keskusteltuaan useamman puistossa vierailevan ihmisen kanssa hän sai selville, että Kashmir oli aiemminkin vieraillut puistossa useita kertoja, mutta hävinnyt sitten aina johonkin. Raluca päätti ottaa koiran turvaan pakkasilta ja useiden päivien ajan yritti etsiä koiran omistajaa. Omistaja Kashmirilla oli selvästi ollut, sillä se oli alusta lähtien täydellisen koulutettu kotikoira. Etsinnöistä huolimatta omistajaa ei koskaan löytynyt ja Kashmir päätyi Ralucan ystävän luokse kotihoitoon etsimään uutta loppuelämän kotiaan.

Kashmir on kaikin puolin valmis omaan kotiinsa. Se on äärettömän kiltti ja lempeä ja rakastaa ihmisten seuraa. Kashmirin tavanneet henkilöt kuvaavatkin, että se on vanha ja viisas sielu nuoren ja kauniin koiran kehossa. Kashmir on täydellinen tasapaino iloista ja leikkisää nuorta koiraa, joka kuitenkin osaa tarpeen tullen rauhoittua ja antaa tilaa, jos omistajalla on muuta tekemistä. Se juoksee mielellään puistossa pallon perässä, mutta rakastaa myös käpertyä ihmisen viereen nukkumaan.

Kashmir osaa kävellä nätisti hihnassa. Se ei vedä, eikä reagoi muihin koiriin, vaikka ne haukkuisivatkin. Kashmir on täysin sisäsiisti, se ei tuhoa kotona mitään ja osaa olla rauhallisesti jäädessään yksin. Kashmir tulee hienosti toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa. Se on kaikin puolin tottelevainen ja miellyttämishaluinen koira, joka ei pienestä hermostu vaan suhtautuu kaikkeen viisaan tyynesti.

Kashmirin nykyinen kotihoitaja ei voi pitää Kashmiria kodissaan enää kovin kauaa. Olisi hienoa, jos Kashmir löytäisi itselleen pian oman kodin, ettei sen tarvitsisi joutua tarhalle asumaan.

Kashmir on noin 55 cm korkea ja painaa nyt noin 23 kiloa. Se saa mahdollisesti vielä hieman lisää massaa iän myötä, mutta korkeutta se tuskin enää kasvaa.

31.1.2016
Kashmir siirtyi uuteen kotihoitopaikkaan Romaniassa. Uusi hoitoperhe ihastui poikaan heti ja saimme iloisen uutisen, että Kashmir saa jäädä hoitopaikkaansa.

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kashmir saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kashmir on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.