Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: NOELA


Syntymäaika: 9/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

21.11.2015
Romanian kaduilla, pelloilla ja metsissä elää valtava määrä kodittomia koiria. Ne ovat ehkä oppineet varomaan ihmisiä ja pysymään poissa tieltä, mutta ne eivät ole villejä. Suurimmalla osalla niistä on joskus ollut koti, josta ne on kylmästi hylätty kadulle. Kulkurien tukemien sterilointiprojektein pyritään helpottamaan tilannetta, jotta uusia kodittomia koiria ei enää syntyisi. Muutos vie kuitenkin aikaa ja yhä jatkuvasti ihmisten omistamille, leikkaamattomille koirille sattuu vahinkoja vapaana liikkuessaan. Pennut ovat useissa kodeissa ei-toivottu kuluerä ja ennen pitkää ne kokevat saman kohtalon kuin niin moni muukin koira Romaniassa.

Pentujen mahdollisuudet selvitä omillaan ovat hyvin pienet. Siksi oli suuri onni, että Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin henkilökunta löysi Noelan, joka oli löytöhetkellä piilotellut puskan suojissa toisen pennun kanssa. Pieni Noela pääsi Onevetin tarhalle, jossa se on saanut kovasti tarvitsemaansa hoivaa ja hellyyttä.

Noela on tarhalla osoittautunut täysin normaaliksi nuoreksi pennuksi. Se on utelias ja touhukas ja tutustuu reippaasti kaikkeen uuteen ja ihmeelliseen. Muista pennuista Noela pitää kovasti ja leikkii mielellään aina kun tilaisuuden saa. Myös ihmiset – niin vieraat kuin tututkin – ovat Noelan mieleen ja se suhtautuu kaikkiin ystävällisen uteliaasti. Noela on kaikin puolin tasapainoinen ja iloinen pieni koiranalku.

Noela painaa tällä hetkellä noin 5-6 kiloa. Aikuisena siitä kasvaa arviolta keskikokoinen.

26.11.2015
Pienen Noelan elämä kääntyi tänään kertaheitolla onnelliseksi kun se varattiin ikiomaan kotiinsa.

31.1.2016
Pieni Noela on eilen matkannut omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Noela ja perhe!

_________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Noela tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Noela saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Noela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.