Päivitetty 25.08.2022

Kotia etsivä koira: TALIA


Syntymäaika: ~2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.5.2022
Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Ihastuttava Talia on yksi monista koirista, jonka Ioana pelasti Mihailestin kunnalliselta koiratarhalta. Talia ehti viettää kunnallisella tarhalla noin 6kk, ennen kuin pääsi Ioanan hoiviin kesällä 2021. Koronavuoden jäljiltä kunnalliset koiratarhat ovat tupaten täynnä koiria, ja Ioanalle soitellaan nykyään tarhalta ja kysellään voisiko hän ottaa sieltä lisää koiria hoteisiinsa.

Talia on utelias ja kiinnostunut vieraista, jotka tulevat sen häkkiin, ja se tuleekin reippaasti nuuskimaan vieraat päästä varpaisiin. Hellyyttävä Talia ei pane pahakseen ihmisten läheisyyttä ja jää mielellään viereen oleilemaan ja tulee pyynnöstä luokse. Talia myös antaa käsitellä ja kosketella itseään kauniisti.

Talian perimässä on selvästi jotakin laumanvartijarotua, mahdollisesti karpaattienkoiraa. Tulevalla kodilla tuleekin olla mielellään kokemusta laumanvartijakoirista sekä ymmärrystä niiden rotutyypillisistä piirteistä ja tarpeista. Taliaa ei myöskään luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.

Laumanvartijoille tyypillistä on mm. voimakas vartiointitaipumus ja tästä syystä Talia luovutetaan vain haja-asutusalueelle, pihalliseen omakotitaloon, jossa sillä on mahdollisuus toteuttaa rodulle ominaisia käyttäytymismalleja, mutta toisaalta missä ei olisi liikaa ärsykkeitä, joista se voisi stressaantua. Karpaattienkoira kiintyy voimakkaasti omaan laumaansa, mutta kannattaa ottaa huomioon, että varsinkin taustastaan johtuen voi Talia olla arka, eikä välttämättä hyväksy vieraita ihmisiä tai eläimiä. Talian perimässä on toki jotain muutakin rotua/rotuja, mikä taas voi tuoda omalta osaltaan jotain aivan muunlaisia piirteitä koirassa esiin, ja ne voivat selvitä vasta Talian kotiutuessa uuteen kotiinsa.

Talia tulee vaihtelevasti toimeen muiden koirien kanssa, ja esimerkiksi toisen koiran seurassa Talia pitää ihmistä resurssina, jota puolustaa muilta koirilta. Talia sopisi parhaiten ainoaksi koiraksi, mutta se voisi mahdollisesti mennä myös rauhallisen uroksen kaverina, ei kuitenkaan pikkukoirien tai toisten narttujen kanssa.

Ikää Talialla on arviolta 7 vuotta. Talia on melko suurikokoinen, korkeutta sillä on noin 62-65cm ja painoa arviolta 35kg. Kaiken kaikkiaan Talia vaikuttaa erittäin suloiselta ja hellyyttävältä koiralta, josta saisi varmasti uskollisen ystävän niin hyviin, kuin huonoihinkin päiviin.

 

Päivitykset

25.8.2022

Uusia kuvia ja uusi video lisätty.

15.5.2022

Aktiivimme vierailivat maaliskuussa tarhalla ja kävivät moikkaamassa myös Taliaa. Talia olikin kovin innostunut vieraista ja hyppelehti iloisena ympäri häkkiään. Etenkin herkut saavat Talian hyvin innostuneeksi ja se osaa jopa tehdä joitakin temppuja nameja kerjätessään. Talia myös intoutuu leikkimään ihmisten kanssa.

Talia on melko tuhdissa kunnossa ja sen paino lähentelee todennäköisesti tällä hetkellä noin 40 kiloa. Häkkielämä on koiralle hyvin tylsää ja virikkeetöntä ja luultavasti Taliakin syö tylsyyksissään, kun mitään muutakaan aktiviteettia ei juurikaan ole tarjolla. Omassa pihassa kirmailu, metsässä samoilu ja pusikoissa nuuskuttelu olisivat varmasti Talian mieleen. 🙂

Uusia kuvia ja uusia videoita lisätty.

8.12.2021

Uusi video lisätty.

Talialla olisi vain yksi joululahjatoive – oma koti. Toteutuisikohan Talian toive tänä jouluna? <3

19.11.2021

Uusia kuvia ja uusi video lisätty!

Talia menee heti tutustumaan häkkiin meneviin vieraisiin vaikka sitä hieman jännittääkin. Talian kerrotaan vaikuttavan enemmän itsenäiseltä luonteelta ja se haluaisikin mieluummin päästä häkistä ulos juoksentelemaan pihalle, kuin jäädä rapsuteltavaksi. Talialle olisikin arvossa arvaamattomassa oma iso piha, jossa se saisi touhuta omia juttujaan. Muiden koirien kanssa Talia tulee melko hyvin toimeen, mutta voi olla dominoiva muita kohtaan.

Missä olisi tämän lempeän jättiläisen oma loppuelämän rakastava koti?

25.10.2021

Uusi video lisätty.

Talia odottelee edelleen yhteydenottoa tulevalta kodiltaan!

10.9.2021

Talia aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Talia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Talia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Talian yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.