Päivitetty 10.09.2021

Kotia etsivä koira: TALIA


Syntymäaika: ~2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

10.9.2021
Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Ihastuttava Talia on yksi monista koirista, jonka Ioana pelasti Mihailestin kunnalliselta koiratarhalta. Talia ehti viettää kunnallisella tarhalla noin 6kk, ennen kuin pääsi Ioanan hoiviin kesällä 2021. Koronavuoden jäljiltä kunnalliset koiratarhat ovat tupaten täynnä koiria, ja Ioanalle soitellaan nykyään tarhalta ja kysellään voisiko hän ottaa sieltä lisää koiria hoteisiinsa.

Talia on utelias ja kiinnostunut vieraista, jotka tulevat sen häkkiin, ja se tuleekin reippaasti nuuskimaan vieraat päästä varpaisiin. Hellyyttävä Talia ei pane pahakseen ihmisten läheisyyttä ja jää mielellään viereen oleilemaan ja tulee pyynnöstä luokse. Talia myös antaa käsitellä ja kosketella itseään kauniisti.

Talian perimässä on selvästi jotakin laumanvartijarotua, mahdollisesti karpaattienkoiraa. Tulevalla kodilla tuleekin olla mielellään kokemusta laumanvartijakoirista sekä ymmärrystä niiden rotutyypillisistä piirteistä ja tarpeista. Taliaa ei myöskään luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.

Laumanvartijoille tyypillistä on mm. voimakas vartiointitaipumus ja tästä syystä Talia luovutetaan vain haja-asutusalueelle, pihalliseen omakotitaloon, jossa sillä on mahdollisuus toteuttaa rodulle ominaisia käyttäytymismalleja, mutta toisaalta missä ei olisi liikaa ärsykkeitä, joista se voisi stressaantua. Karpaattienkoira kiintyy voimakkaasti omaan laumaansa, mutta kannattaa ottaa huomioon, että varsinkin taustastaan johtuen voi Talia olla arka, eikä välttämättä hyväksy vieraita ihmisiä tai eläimiä. Talian perimässä on toki jotain muutakin rotua/rotuja, mikä taas voi tuoda omalta osaltaan jotain aivan muunlaisia piirteitä koirassa esiin, ja ne voivat selvitä vasta Talian kotiutuessa uuteen kotiinsa.

Talia tulee vaihtelevasti toimeen muiden koirien kanssa, ja esimerkiksi toisen koiran seurassa Talia pitää ihmistä resurssina, jota puolustaa muilta koirilta. Talia sopisi parhaiten ainoaksi koiraksi, mutta se voisi mahdollisesti mennä myös rauhallisen uroksen kaverina, ei kuitenkaan pikkukoirien tai toisten narttujen kanssa.

Ikää Talialla on arviolta 7 vuotta. Talia on melko suurikokoinen, korkeutta sillä on noin 65cm ja painoa arviolta 35kg. Kaiken kaikkiaan Talia vaikuttaa erittäin suloiselta ja hellyyttävältä koiralta, josta saisi varmasti uskollisen ystävän niin hyviin, kuin huonoihinkin päiviin.

 

Päivitykset

10.9.2021

Talia aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Talia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Talia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Talian yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa