Kotia etsivä koira: MUISKU

Muisku on vauhdikas tarhapentu, joka tottuessaan varmasti haluaa pussailla ihmisystävää tulevaisuudessa
Syntymäaika: 12/2023-01/2024
Sukupuoli: Narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio:45cm/15kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

10.5.2024

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Muisku on löydetty alkuvuodesta noin helmikuussa emonsa Suukon kanssa eläinsuojelijamme Ioanan kotikylästä. Löytöhetkellä emolla Suukolla oli mukanaan kolme pentua, joista kaksi adoptoitiin naapureille. Emo Suukko sekä pentu Muisku, jäivät Ioanan hoiviin, ja päätyivät turvaan isolle Cosoban koiratarhalle, jossa kaksikko asuttaa tällä hetkellä samaa häkkiä. Vauhtia, energiaa ja hupsua molossimaista menoa tämän kaksikon toimesta on tarjolla ihan riittämiin – niin hoitajille, vierailijoille kuin muillekin koirakavereille.

Aktiivimme tapaavat Muiskun ja Suukon ensin häkissä. Aktiivien mennessä kaksikon häkkiin heitä odottaa kaksi super innokasta ja iloista molossia. Emo Suukko on todella ihmisrakas, luottavainen ja rohkea. Pennun kannalta on hienoa, että saa ottaa mallia tasapainoisesta emostaan, sillä Muisku on tarhapennun tapaan hieman tottumaton ja peesaa paljon emon touhuja. Vauhtia Muiskulla riittää, se viuhtoo menemään ympäriinsä ja ihmiset kiinnostaa sitä kovasti. Syliin nostaminen on uusi ja jännä kokemus mutta Muisku palautuu siitäkin hyvin nopeasti vöheltämään pitkin häkkiä. Muisku hyvin iloinen ja energinen hyvän fiiliksen tyyppi josta tottuessaan tulee varmasti melkoinen kylkikaveri sohvalle ja samalla aktiivinen lenkkiseura.

Muisku on vielä pentu eli se kasvaa vielä, varmasti aikalailla emonsa kokoon. Muisku on erittäin kaunis valkoinen molossikoira, jolta varmasti kotiutuessaan ei ideat lopu pitämään perheensä kiireisenä. Muiskulle etsitään kotia, jossa on jo ennestään molossikoirakokemusta sen rotuperimästä johtuen. Tulevan kodin on syytä tutustua molossikoirien erityispiirteisiin etukäteen ja olla varautunut kierroksilla käyvään koiraan, jolta vauhti ei heti lopu. Muisku tulee tarvitsemaan kodin, jolla on aikaa ja energiaa puuhastella koiran kanssa sekä tarjota tytölle runsaasti lajityypillistä tekemistä ja erilaista aktivointia. Muiskun tulevan kodin tulee olla sitoutunut käyttämään vain koiralähtöisiä ja positiivisia koulutusmenetelmiä. Muiskua ei ensisijaisesti sijoiteta lapsiperheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Muisku oli huhtikuussa kooltaan noin 45cm korkea ja 15kg painava.

Päivitykset 

10.5.2024

Ihana valkoinen vauhtipentu Muisku aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: