Kotia etsivä koira: SUUKKO

Suukko on energinen molossityttö, joka innostuessaan pusuttelee pusun jos toisenkin ihmisystävän poskelle!
Syntymäaika: 4 / 2022
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio: 55 cm / 25 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

9.5.2024

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Suukko löydettiin alkuvuodesta, helmikuussa, 2024 eläinsuojelijamme Ioanan kotikylästä. Löytöhetkellä mamakoira Suukolla oli mukanaan kolme pentua, joista kaksi adoptoitiin naapureille. Suukko sekä yksi pennuista, Muisku, jäivät Ioanan hoiviin, ja päätyivät turvaan isolle Cosoban koiratarhalle, jossa kaksikko asuttaa tällä hetkellä samaa häkkiä. Vauhtia, energiaa ja hupsua koohellusta kaksikon toimesta on tarjolla ihan riittämiin – niin hoitajille, vierailijoille kuin muillekin koirakavereille. Muihin koiriin suhtautumisesta tiedämme Suukon kohdalla sen, että hän tulee tarhalla toimeen ainakin uroskoirien kanssa. 

Suukko ja Muisku tavataan ensin häkissä. Aktiivien mennessä kaksikon häkkiin heitä odottaa kaksi super innokasta ja iloista molossia. Suukko hyppii innoissaan uusia vieraita vasten, mutta osaa ajallaan myös pysähtyä vieraiden vierelle silittelyjä vastaanottamaan. Uudet ihmiset eivät näy pahemmin jännittävän Suukkoa – päinvastoin. Tyttö on onnessaan saadessa edes hetken nauttia täydestä huomiosta ja ihmisen iholla olosta. Ensitapaamisen jälkeen kaksikko päästetään kirmaamaan tarhan pihalle. 

Suukko tosiaan on kerrassaan ihana tyyppi, jolta ei rakkaus näy loppuvan! Nimensä mukaan Suukko on myös aikamoinen suukottelija: aktiivimme saavat poskilleen muiskauksia ihan urakalla! Tavatessa Suukkoa saa käsitellä tyttöä miten vain eikä hän ole juuri moksiskaan mistään. Innoissaan ilomieli-Suukko puskee ihmistä vasten ja tunkee syliin. Suukko on myös valtavan hyvä tuki pienelle pennulleen, Muiskulle. Tottumaton tarhapentu saa äitinsä reippaudesta kannustusta ja varmuutta jännittäviin hetkiin. Tämä energinen kaksikko on oikea hyvän mielen kaksikko kaikkine koohotuksineen. Heistä todella huokuu rakkaus ihmisiin ja läheisyyteen – aktiivista koheltamista unohtamatta!

Suukko on kaunis vaalea molossikoira, josta varmasti moni voisi saada vierelleen aktiivisen ystävän, joka innostuisi monesta tekemisestä. Suukkolle etsitään kotia, jossa on jo ennestään koirakokemusta sen rotuperimästä johtuen. Tulevan kodin on syytä tutustua molossikoirien erityispiirteisiin etukäteen ja olla varautunut kierroksilla käyvään koiraan, jolta vauhti ei heti lopu. Suukko tulee tarvitsemaan kodin, jolla on aikaa ja energiaa puuhastella koiran kanssa sekä tarjota tytölle runsaasti lajityypillistä tekemistä ja erilaista aktivointia. Suukon koti on sitoutunut käyttämään vain koiralähtöisiä ja positiivisia koulutusmenetelmiä. Suukkoa ei ensisijaisesti sijoiteta lapsiperheeseen, jossa on pieniä lapsia. 

Suukko-tyttö on kooltaan noin 53-55 cm korkea ja 25 kg painava. 

Päivitykset 

9.5.2024

Suloinen äitikoira-Suukko kirmasti Kulkurien adoptio-ohjelmaan ikiomaa perhettään etsimään!

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: