Päivitetty 20.10.2022

Kodin saanut koira: TAZ


Syntymäaika: 3/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sache Vet)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

27.4.2022

Sache Vet Clinic on perustettu vuonna 2016 avuksi niille ihmisille ja elämille, jotka ovat apua vailla. Klinikka tarjoaa ilmaisia sterilointeja, hoitoa ja toimenpiteitä kodittomille sekä sellaisille omistetuille eläimille, jotka eivät taloudellisen tilanteen vuoksi muuten saisi tarvitsemaansa hoitoa. Klinikan lisäksi Sache Vetin tiimi järjestää apua eläimille ympäri Romaniaa “Sache Caravan” -autoon rakennetun mobiiliklinikan muodossa. Miniatyyriklinikkana toimiva auto mahdollistaa avun pääsyn myös kaikista köyhimpiin ja syrjäisimpiin kyliin. Edellisen vuoden aikana Sache Vetin tiimi on steriloinut yhteensä noin 12 000 eläintä ja muutoin auttanut yli 2000 eläintä veloituksetta tai alennetuin hinnoin.
Sache Vetin työntekijä Laura Fincu sterilointitiimeineen löysi Tazin viime vuoden marraskuussa kadulta yltä päältä veressä. Tazin kasvot olivat riekaleina ja haavoja oli ympäri vartaloa. Laura epäilee, että Tazia on käytetty syöttikoirana koirapatteluissa. Laura epäilee, että lempeän ja rauhallisen luonteensa vuoksi Taz ei itse soveltunut tappelukoiraksi ja päätyi siksi syötin rooliin. Kuukausien ajan Tazin haavoja hoidettiin ja lopulta haavat saatiin paranemaan. Muistona tapahtumasta Tazilla on arpia kehossaan ja kasvoissaan, mutta ne eivät onneksi pojan menoa haittaa. Tazia katsoessa ei koskaan uskoisi, miten rankka tausta sillä on takana. Taz rakastaa ihmisiä sydämensä pohjasta ja on täysin tuntemattomankin ihmisen käsiteltävissä. Taz ei ole mikään sähköjänis, mutta virtaa siinä rotutyypillisesti riittää. Taz innostuu kovasti leluista ja kiihtyessään saattaa alkaa hyppiä ihmistä päin ja hammastella nuoren koiran tapaan. Tästä syystä Taz ei välttämättä sovellu ihan pienten lasten perheeseen, sillä koiralla on kokoa ja voimaa, jolla lapset menevät helposti nurin Tazin innostuessa hyppimään ja juoksemaan päin.
Taz elelee Sache Vetin klinikalla ja asuttaa häkkiään yksin. Sitä ei ole testattu muiden koirien kanssa taustastaan johtuen, mutta ainakin aidan läpi Taz suhtautuu muihin koiriin täysin tyynesti, rauhallisesti ja välinpitämättömästi. Varmuuden vuoksi Taz luovutetaan vain ainoaksi koiraksi kotiin, jossa on entuudestaan kokemusta molossiroduista.
Upea ja kultainen Taz on n. 55cm korkea ja painoa on arviolta 32kg.

Päivitykset

8.10.2022

Viimein Taz matkasi Suomeen ja tapasi oman perheensä! Onnea seikkailuihin Taz!

9.6.2022

Taz kääntää pian aivan uuden sivun elämästään. Sillä on nimittäin oma koti Suomessa, jossa häntä jo kovasti odotellaan.

27.4.2022

Taz aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tazin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Taz  saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Taz on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot:  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.