Päivitetty 05.11.2021

Kotia etsivä koira: TRIS


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.11.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Tris on päätynyt Cosoban tarhalle muutama kuukausi sitten. Trisin taustasta ei ole tarkempaa tietoa. Romaniassa omistettuja koiria hylätään toisinaan sinne sun tänne. Koirien hylkäämisen syynä voi olla taloudelliset vaikeudet, muutto tai omistajan sairaus. Pian tarhalle tulon jälkeen Tris joutui kahnaukseen toisen koiran kanssa ja toinen koira puri Trisin toisesta korvasta osan pois.

Tris elää päivisin pihalla suuressa koiralaumassa. Tris tuntuu stressaavan laumassa jonkin verran eikä aina osaa lukea muita koiria kovin hyvin. Välillä Tris melko pienestä koostaan huolimatta yrittää komennella muita koiria. Tris voisikin sopia parhaiten perheen ainoaksi koiraksi tai hyvin reippaan ja rohkean koiran kaveriksi.

Tris on selvästi hieman kokematon ihmisten kanssa, koska hieman hämmentyy vieraiden suorasta huomiosta. Aktiivien saapuessa tarhalle toista päivää putkeen, Tris kuitenkin alkoi seurata aktiiveja tarhalla ja istuskeli usein ihmisten viereen nätisti odottelemaan mahdollista herkkutarjoilua. Voikin olla, että hyvien kokemusten kautta Tris reipastuisi uudessa kodissaan nopeastikin. Tulevan perheen on hyvä kuitenkin huomioida, että monet meille itsestään selvät kotikoiran taidot ovat Trisille aivan vieraita. Uuden perheen tuleekin valmistautua totuttamaan Tris koiralähtöisesti ja positiivisin menetelmin kotikoiran arkeen. Trisin ei juurikaan kuulla tarhalla haukkuvan, vaan se haukahtelee vain silloin tällöin harvakseltaan muiden koirien mukana.

Tris on arviolta 45 cm ja 12 kg.

Päivitykset
5.11.2021
Tris tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

*************************

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tris saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tris on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa