Päivitetty 12.06.2022

Kodin saanut koira: TRIS (nyk. Essi)


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
11.6.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Tris on päätynyt Cosoban tarhalle loppukesästä 2021. Trisin taustasta ei ole tarkempaa tietoa. Romaniassa omistettuja koiria hylätään toisinaan sinne sun tänne. Koirien hylkäämisen syynä voi olla taloudelliset vaikeudet, muutto tai omistajan sairaus. Pian tarhalle tulon jälkeen Tris joutui kahnaukseen toisen koiran kanssa ja toinen koira puri Trisin toisesta korvasta osan pois.

Tris jakaa häkin Benedictin ja Aileenin kanssa, ja kolmikko vaikuttaa elävän sopuisasti yhdessä. Tris asui aiemmin tarhan pihalla vapaana isossa koiralaumassa, mutta ahdistui siellä selvästi. Nykyinen asuinmuoto vaikuttaa tehneen Trisille hyvää ja se on tasapainoisempi ja iloisempi, kuin pihalla eläessään.

Trisin olemus on häkissä rauhallinen ja tyyni, ja Tris tulee heti sitä moikkaamaan tulleiden vieraiden luo hakemaan herkkuja ja rapsutuksia. Tris on hiukan tottumaton pitkäkestoiseen kosketukseen, mutta vaikuttaa ihmisläheiseltä ja kohteliaalta koiralta, joka ei tee itsestään niin suurta numeroa.

Trisin tulevan perheen on hyvä huomioida, että monet meille itsestään selvät kotikoiran taidot ovat Trisille aivan vieraita. Uuden perheen tuleekin valmistautua totuttamaan Tris koiralähtöisesti ja positiivisin menetelmin kotikoiran arkeen.

Trisin ei juurikaan kuulla tarhalla haukkuvan, vaan se haukahtelee vain silloin tällöin harvakseltaan muiden koirien mukana.

Tris on kooltaan arviolta 40 cm ja 12 kg.

Päivitykset

11.6.2022
Tris saapui Suomeen omaan kotiinsa ja sai nimekseen Essi. Onnea loppuelämään, Essi!

18.5.2022
Vihdoin oli Trisin vuoro saada hyviä uutisia! Tris on varattu omaan kotiin.

11.5.2022
Yhdistyksen aktiivit tapasivat Trisin taas maaliskuun lopussa. Tris asuu nykyään häkissä Benedictin ja Aileenin kanssa. Kolmikko vaikuttaa elävän sopuisasti, ja Tris on selvästi alistuvin porukasta, mutta ei kuitenkaan pelkää tovereitaan. Trisillä on häkissä rauhallinen ja tyyni olemus, ja on huomattavasti reippaamman oloinen häkissä tavattaessa kuin pihalla. Tris tulee heti vieraiden luo hakemaan herkkuja ja rapsutuksia. Tris on hiukan tottumaton pitkäkestoiseen kosketukseen, mutta vaikuttaa ihmisläheiseltä ja kohteliaalta. Tris haukkuu aidalla silloin tällöin, mutta ei muuten ole kova käyttämään ääntään.

15.1.2022
Aktiivien vieraillessa Cosoban tarhallla joulukuussa 2021, Tris asustelee edelleen päivisin vapaana tarhan pihalla. Trisiä stressaa edelleen muut koirat ja tyttönen viettääkin lähes koko ajan tarhan työntekijän auton alla maaten. Sieltä Tris murisee muille koirille. Kun pihan yleinen tilanne hiukan rauhoittuu, Tris tulee auton alta pois, mutta jää kuitenkin auton lähelle varmistellen, että pääsee sen alle turvaan tarvittaessa toisilta koirilta. Trisiä näyttää kiinnostavan ihmiset ja ihmisten puuhailu, mutta Tris ei kuitenkaan tule lähemmäksi. Adina kertoo, että Tris tykkää vaan harvoista muista koirista, eli Tris etsii kotia ainoana koirana.

5.11.2021
Tris tulee Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tris saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tris on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.