Päivitetty 12.06.2022

Kodin saanut koira: AILEEN (nyk. Nala)


Syntymäaika: 5/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.4.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Ihastuttava Aileen on päätynyt tarhalle kesällä 2021 eikä kukaan oikein muista Aileenin tarinan alkua. Tarhalle päästyään tämä upeaturkkinen musta pentu asusteli vapaana pihamaalla, mutta nyt se oli siirretty häkkiin Trisin ja Benedictin kanssa. Aileen on avoin, leikkisä ja ystävällinen nuori tyttö. Se antaa vieraidenkin koskea ja käsitellä ja oikein innostuu huomiosta. Aileen nauttii ihmisten seurasta ja siitä huokuu tyyneys ja tasapainoisuus. Toisten koirien seurassa se ei ole riitapukari, mutta pitää kyllä puoliaan eikä jää toisten tassuihin. Aiemmin Aileen asui ujojen koirien kanssa, joita se hiukan pomotti, mutta reippaampien kämppistensä kanssa se tulee toimeen erinomaisesti. Aileen on hupsu tyyppi, jolla on todella kauniit silmät. Se haukkuu jonkin verran häkin ulkopuolisille koirille.

Aileen sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Aileenin perheessä voisi olla tasapainoinen koirakaveri, mutta se voisi pärjätä myös ainoana. Aileen on viettänyt lähes koko elämänsä koiratarhalla, joten kotiutuminen tulee varmasti olemaan täynnä uusia ja pelottavia asioita ja voi viedä pitkänkin aikaa. Tulevalla omistajalla olisi hyvä olla roppakaupalla kärsivällisyyttä rauhalliseen kotiuttamiseen, mutta myös nuoren teinikoiran jekkuihin.

Aileen on kooltaan 53cm ja 20kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

12.6.2022

Aileen, uudelta nimeltään Nala saapui eilen Suomeen ja tapasi oman perheensä. Onnea uuteen kotiin Nala!

16.5.2022

Aileen on varattu. Onnea Aileen ja perhe uusiin seikkailuihin!

13.4.2021

Aileen aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aileen saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aileen on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.