Päivitetty 02.09.2021

Kotia etsivä koira: MOSU RADU


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroitu


Perustiedot ja tausta

1.9.2021
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia.

Suloinen Mosu Radu päätyi Mihain tarhalle toiselta yksityiseltä tarhalta. Elämä ei ole tätä herraa kohdellut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä vaikka Mosu Radu kovasti tahtoisi luottaa ihmiseen, ei se vielä aivan täysin onnistu. Vielä se ei ole uskaltanut ottaa seuraavaa askelta. Kun Mosu saa olla vapaana tarhan aidatulla sisäpihalla, se on selvästi rohkeampi kuin suljetussa tilassa. Mosu todennäköisesti rohkaistuisi, jos se pääsisi oikeanlaiseen ympäristöön, sellaiseen jossa se saa rauhassa ottaa etäisyyttä tarvittaessa, ja jossa ihmiset osaavat tukea sitä oikealla tavalla.
Muiden koirien kanssa Mosu tulee toimeen. Luonteeltaan Mosu vaikuttaa ainakin tarhalla melko rauhalliselta, mutta se voi osittain olla seurausta myös Mosun epävarmuudesta. Utelias tämä koiraherra kyllä on, ja aina välillä intoutuu leikkimäänkin. Mosu ei ole äänekäs koira, se ei hauku turhia.

Mosu Radu on iäkkäämmänpuoleinen koira, joten tulevan kodin on hyvä ottaa huomioon, että herran terveys ei välttämättä kaikilta osin ole priimaa ja eläinlääkärissä on hyvä käydä tarkistuksissa puolivuosittain. Koska Mosu on ihmisten kanssa epävarma, se etsii omistajaa jolla on entuudestaan kokemusta koirista ja  joka tuntee koirien elekieltä. Mosu tarvitsee kärsivällisen ja rauhallisen ympäristön, joten Mosua ei tulla luovuttamaan lapsiperheeseen. Ihanteellinen koti voisi olla omakotitalossa, jossa on oma, aidattu piha, mutta muita vaihtoehtoja harkitaan tapauskohtaisesti. Kotona voisi olla entuudestaan sosiaalinen koirakaveri tukemassa Mosun kotiutumista.

Kultainen herra Mosu Radu on 50-55 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa, eli keskikokoinen koira.

Päivitykset:

1.9.2021

Elokuussa aktiivimme pääsivät tapaamaan monen muun koiran joukossa myös hurmaavan Mosu Radun. Hän osoittautuukin varsin persoksi nameille ja lähestyy aktiiveitamme reippaasti namien toivossa. Alkuun tilanne on Mosu Radulle jännä ja hän käykin hetken aikaan taaempana ottamassa happea ja keräämässä rohkeutta. Mosu Radu on varsinainen herrasmies joka on ikäänsä nähden hyvin leikkisä ja aktiivinen. Vaikka ikää tällä herrakoiralla on jo hän liikkuu kuitenkin vaivattoman oloisesti. Vieraat saavat käsitellä ja rapsutella Mosua ja aktiiviemme mukaan vaikuttaa oikein tasapainoiselta herralta. Koirat ovat tarhan pihalla vapaana ja pihalla Mosu Radu meneekin tervehtimään toista urosta joka Mosulle murahtaa, Mosu Radu väistää tilanteen ja herrasmiehenä poistuu kohteliaasti taaemmas. Lisätty kuvia ja video.

30.6.2021

Lisätty uusi video.

24.7.2020
Mosu Radulle avautui elämänsä mahdollisuus sillä se pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja etsii nyt omaa kotiaan jossa pääsisi rohkaistumaan ja nauttimaan oikeasta kotikoiran elämästä!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mosu Radu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mosu Radu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa