Kodin saanut koira: MOSU RADU

Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
25.3.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Suloinen Mosu Radu päätyi Mihain tarhalle toiselta yksityiseltä tarhalta. Elämä ei ole tätä herraa kohdellut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä vaikka Mosu Radu kovasti tahtoisi luottaa ihmiseen, ei se vielä aivan täysin onnistu. Vielä se ei ole uskaltanut ottaa seuraavaa askelta. Kun Mosu saa olla vapaana tarhan aidatulla sisäpihalla, se on selvästi rohkeampi kuin suljetussa tilassa. Mosu todennäköisesti rohkaistuisi, jos se pääsisi oikeanlaiseen ympäristöön, sellaiseen jossa se saa rauhassa ottaa etäisyyttä tarvittaessa, ja jossa ihmiset osaavat tukea sitä oikealla tavalla.
Muiden koirien kanssa Mosu tulee toimeen. Luonteeltaan Mosu vaikuttaa ainakin tarhalla melko rauhalliselta, mutta se voi osittain olla seurausta myös Mosun epävarmuudesta. Utelias tämä koiraherra kyllä on, ja aina välillä intoutuu leikkimäänkin. Mosu ei ole äänekäs koira, se ei hauku turhia.

Mosu Radu on iäkkäämmänpuoleinen koira, joten tulevan kodin on hyvä ottaa huomioon, että herran terveys ei välttämättä kaikilta osin ole priimaa ja eläinlääkärissä on hyvä käydä tarkistuksissa puolivuosittain. Koska Mosu on ihmisten kanssa epävarma, se etsii omistajaa jolla on entuudestaan kokemusta koirista ja  joka tuntee koirien elekieltä. Mosu tarvitsee kärsivällisen ja rauhallisen ympäristön, joten Mosua ei tulla luovuttamaan lapsiperheeseen. Mosu Radu pärjäisi varmastikin missä asumismuodossa vain. Kotona voisi olla entuudestaan sosiaalinen koirakaveri tukemassa Mosun kotiutumista.

Kultainen herra Mosu Radu on 50-55 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa, eli keskikokoinen koira.

Päivitykset:

11.6.2022

Ihana nallevaari Mosu Radu matkasi pitkän matkan Romaniasta Suomeen ja tapasi oman perheensä. Onnea matkaan Mosu ja perhe <3

31.3.2022

Sanat ei riitä. Maaliskuun viimeinen päivä ja Mosun Radun uuden elämän ensimmäinen päivä, varattuna koirana. Pappakoira huomattiin, siihen rakastuttiin ja hänet varattiin. Vihdoin Mosua odottaa oma koti <3

25.3.2022

Akttiivit tapasivat maalikuun matkalla myös Mosu Radun. Yksi talvi taas Mosu Radulla takana tarhaelämää, ja onhan tämä upea vanha herran taas vanhentunut pakkasten paukkuessa. Tulee heti vapaaksi päästyään varovaisesti Sallan luokse. Kovin on utelias, mutta jännittää. Stressaa kovaa hälyä ja muiden haukuntaa ja käy tauottamassa kopissa. Aktiivit vaihtavat paikkaa häkkien edestä hieman kauemmas ja se oli Mosulle riittävä käden ojennus omalle tilalle, hän selkeästi tästä tilanteesta rentoutuu ja rauhoittuu. Tulee namien perässä lähelle ja ottaa namit nätisti ja rauhassa, ei lainkaan kiihtyneesti käsiä mukaan syöden. Mosu Radu on  kohtelias koiraherra ja väistää sekä välttelee resurssitilanteita. Kun herkut oli syöty lähti MOsu Radu kahden valkoisen laumiksen perässä vahtihommiin pihan laidalle.

Lisätty kuvia ja video.

31.1.2022

Aktiivit tapasivat Mosu Radun joulukuun matkallaan. Mosua ei otettu pois häkistä, sitä selkeästi hieman ahdisti muiden häslääminen ja haukkuminen. Liikkuvainen. Kävi useaan otteeseen kopissaan tauottamassa. Haukkui muiden mukana muttei suuna päänä ollut äänessä. Mosu ihmetteli aktiiveiden touhuja kiinnostuuneen näköisenä ja söi sille heitellyt namit maasta. Mosu Radulla oli suloinen ns “bromance” häkkikaverin kanssa. He tukivat ihanasti toisiaan ja jotenkin tosi lunki meno keskenään. Mosulle ihanteellisin koti voisikin olla sellainen missä sitä odottaa koirakaveri auttamassa elämänmuutoksessa. Lisätty kuvia ja video.

1.9.2021

Elokuussa aktiivimme pääsivät tapaamaan monen muun koiran joukossa myös hurmaavan Mosu Radun. Hän osoittautuukin varsin persoksi nameille ja lähestyy aktiiveitamme reippaasti namien toivossa. Alkuun tilanne on Mosu Radulle jännä ja hän käykin hetken aikaan taaempana ottamassa happea ja keräämässä rohkeutta. Mosu Radu on varsinainen herrasmies joka on ikäänsä nähden hyvin leikkisä ja aktiivinen. Vaikka ikää tällä herrakoiralla on jo hän liikkuu kuitenkin vaivattoman oloisesti. Vieraat saavat käsitellä ja rapsutella Mosua ja aktiiviemme mukaan vaikuttaa oikein tasapainoiselta herralta. Koirat ovat tarhan pihalla vapaana ja pihalla Mosu Radu meneekin tervehtimään toista urosta joka Mosulle murahtaa, Mosu Radu väistää tilanteen ja herrasmiehenä poistuu kohteliaasti taaemmas. Lisätty kuvia ja video.

30.6.2021

Lisätty uusi video.

24.7.2020
Mosu Radulle avautui elämänsä mahdollisuus sillä se pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja etsii nyt omaa kotiaan jossa pääsisi rohkaistumaan ja nauttimaan oikeasta kotikoiran elämästä!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mosu Radu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mosu Radu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: