Päivitetty 13.06.2022

Kodin saanut koira: DOROTHEA (nyk. Myy)


Syntymäaika: noin 8/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
24.4.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Dorothea on löydetty lokakuussa 2021 pienenä pentuna Ioanan naapurin toimesta läheiseltä pellolta. Dorothea asuu Ioanan luona hänen kotonaan. Dorothea tavataan maaliskuussa sille uudessa ja vieraassa ympäristössä tarhan sisätiloissa. Dorothea on avoin vieraita ihmisiä kohtaan sekä sosiaalinen, reipas ja tulee mielellään ihmisen luo. Dorothea on valikoiva namien suhteen, ihmisiltä saatu huomio on sen mielestä paljon parempaa. Dorothea on tarkka resursseista, kuten ihmisistä ja ruuasta, ja varoittaa heti toista lähestyvää koiraa. Tämä asia tulee ottaa huomioon erityisesti, jos kodissa on muita lemmikkejä. Dorothea tulee kyllä toimeen muiden koirien kanssa eikä reagoi huoneessa oleviin kissoihin mitenkään. Dorothea hyppii Ioanan luona paljon, joten pienimpien lasten kanssa samaan kotiin se ei ole sopivin valinta.

Dorothea voisi sopia monenlaiseen kotiin, jossa sille ollaan valmiita tarjoamaan aikaa ja riittävästi lajityypillistä fyysistä sekä psyykkistä puuhaa. Dorothea keksii varmasti vielä pentumaisia kujeita ja tulee tarvitsemaan ohjausta positiivisin metodein matkallaan kohti tasapainoista aikuisuutta. Vaikka Dorothea asuu Romaniassa sisätiloissa, on sen matka kotikoiraksi vasta aluillaan ja muutto vieraaseen maahan ja uuteen ympäristöön on aina stressaavaa ja voi aiheuttaa yllättävääkin käytöstä. Tulevalta perheeltä on siis löydyttävä rutkasti pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä.

Dorothea on nyt noin 50 cm korkea ja 18 kg painava ja se tulee kasvamaan vielä vähän.

Päivitykset

13.6.2022
Dorothea, uudelta nimeltään Myy, matkusti oman perheensä luokse lauantaina 11.6.2022 <3

4.5.2022
Dorothea on tänään varattu omaan kotiinsa <3

24.4.2022
Dorothea aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
———————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Dorothea saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dorothea on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.