Päivitetty 11.06.2022

Kodin saanut koira: TIIKERILILJA


Syntymäaika: 3/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tiikerililja on ihastuttanut monet ja siitä on tullut lukuisia kyselyjä. Tiikerililjasta ei oteta tällä hetkellä enempää hakemuksia vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
2.5.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Eräs vanhempi nainen toimitti Tiikerililjan Carpen tarhalle Mitrenistä maaliskuun alussa Mitrenistä. Tämän enempää tietoja Tiikerililjan taustoista ei tiedetä. 

Tiikerililja asustaa samassa häkissä useamman muun koiran kanssa ja ne tulevat hyvin toimeen keskenään. Tiikerililja on koiraporukan kohteliaimpia koiria ja se väistää mahdollisuuksien mukaan innokkaampia tovereitaan. Tiikerililja ei kuitenkaan ole mikään tossukka, vaan se kyllä pitää puolensa, mikäli toiset koirat tulevat sitä komentamaan. 

Tiikerililja on tasapainoisen ja sosiaalisen oloinen koira, joka tulee muitta mutkitta vieraidenkin ihmisten halailtavaksi. Tiikerililja ei tee itsestään mitään numeroa ja vaikuttaa kovin lupsakalta koiruudelta.  Tämä hyväntuulinen tyttönen voisi sopia varmasti monenlaiseen perheeseen ja ympäristöön. Tulee kuitenkin muistaa, että Tiikerililjalle kotikoiran elämä on uutta ja ihmeellistä. Se tulee tarvitsemaan paljon positiivista vahvistamista ja kärsivällistä ohjausta matkallaan kohti kotikoiran elämää.

Tiikerililja on noin 37 cm korkea ja painaa noin 9 kiloa.

Päivitykset
11.6.2022
Tiikerililja matkusti Suomeen ikiomaan kotiinsa ja tepsutteli suoraan oman perheensä sydämiin. Onnea Tiikerililja ja perhe!

23.5.2022
Tiikerliljaa onnisti ja sitä odottaa ikioma koti Suomessa!

2.5.2022
Tiikerililja aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tiikerililja saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tiikerililja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Elisa Laitonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.