Päivitetty 23.07.2022

Kodin saanut koira: PANDA-PO (nyk. Panda)


Syntymäaika: 11/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

29.3.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Panda-Po on löytänyt tiensä Cosoban tarhalle emänsä sekä sisarustensa kanssa. Panda-Pon emä on hiukan keskikokoista isompi koira, joten on oletettavaa, että Panda-Postakin kasvaa suuri suloinen poika. Myös Panda-Pon valtavat tassut antavat viitteitä suuresta aikuiskoosta. Panda-Po asustaa Cosoban sisäpihalla useiden muiden pentujen kanssa. Se vaikuttaa olevan luonteeltaan pehmeä ja se viipottaa sopuisasti muiden pentujen mukana. Panda-Po ei hankkiudu konflikteihin muiden pentujen kanssa eikä kiusaa muita sisäpihan pentuja. Vieraiden saapuessa pihaan, Panda-Po saapuu heti muitta mutkitta tutkimaan vieraita ja nauttimaan rapsutuksista sekä herkuista. Panda-Pota saa koskea ja rapsutella vaikka se pentumaisesti vielä yrittääkin vähän hammastella silittävää kättä. Tavatessamme Panda-Pon, se ei ole kova pitämään ääntä, mutta on huomioitava, että tämä voi muuttua koiran kasvaessa ja kotiutuessa.

Panda-Po on kasvanut tarhalla, joten se tulee tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta. Uuteen kotiin muuttaminen ja tarhalta pois pääseminen tulee olemaan Panda-Polle valtava muutos ja lemmikkikoiran arkeen tottuminen voi viedä aikaa. Koska jo kodissa asuminen ja hihnassa lenkkeily tulevat olemaan Panda-Polle uutta ja ihmeellistä, haemme sille perhettä, jossa osataan tukea sitä matkalla kohti kotikoiran elämää. Lisäksi uudella perheellä tulisi olla valmiudet suuren koiran kanssa elämiseen, sillä Panda-Polla tulee varmasti viihdyttämään perhettään jekulla jos toisellakin.

Panda-Po on tällä hetkellä noin 45-50cm korkea ja 13-15kg painava. Arviona on, että siitä kasvaa aikuisena yli 60cm ja 30kg kokoinen koira. Tämän kokoinen koira olisi hyvä kuvauttaa sen kasvettua aikuiseksi.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

12.6.2022

Panda-Po tapasi eilen uuden perheensä ja sai nimekseen Emppu. Onnea uusiin seikkailuihin Emppu ja perhe! <3

17.4.2022

Panda-Po on saanut onnellisia uutisia. Panda-Po on varattu omaan kotiin! <3

29.3.2022

Panda-Po aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Panda-Po tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Panda-Po saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Panda-Po on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.