Päivitetty 11.06.2022

Kodin saanut koira: ALFREDO


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
21.3.2022

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Alfredo on yksi Ioanan hoivissa oleva koira. Hänen tarinansa melko perinteinen, entinen omistaja on hylännyt Alfredon kolmen muun koiran kanssa kunnalliselle Mihailestin koiratarhalle. Ioana otti Alfredon ja  häkkikaveri Toscanan ulos kunnalliselta tarhalta 15.4.2021. Varmaa ei ole onko Alfredo Toscanan poika vai ei, mutta samaa perhettä he kuitenkin ovat. Alfredo on nyt One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa, jossa Ioana pitää osan suojateistaan maksullisilla fosterpaikoilla.

Alfredo tykkää huomiosta ja vaikuttaa reippaalta ja ihmisrakkaalta koiralta. Alfredo on erittäin energinen tapaus ja juokseminen on hänen mielestä todella kivaa. Tästä syystä hänestä on ollut hieman vaikeaa saada kuvia. Poika tulee myös hyvin tarhalla toimeen muiden koirien kanssa. Alfredo sopisikin todennäköisesti toisen koiran kaveriksi, mutta viihtyisi varmaankin myös ainoana koirana.

Alfredo on melkoinen hurmuri ja häneen ei voi olla ihastumatta! Vaikka Alfredo onkin tarhalla avoin ja iloinen, kotikoiran taidot ovat hänelle vieraita. Tulevan perheen on hyvä huomioida, että monen arjen asiat ovat Alfredolle täysin uusia ja ihmeellisiä ja voi siten vaatia aikaa, ennen kuin hän tottuu niihin. Alfredolle etsitään aktiivista kotia, koska poika ei varmasti viihtyisi pelkästään sohvaperunana. Alfredosta voisi saada kivan harrastuskaverin tai seuraa pitkille lenkeille.

Alfredo on nyt noin 3 vuoden iässä n. 50-55 cm ja painaa noin 30kg.

Päivitykset
11.6.2022
Alfredolla todettiin sydänmato ja se jäi saamaan hoitoja Romaniaan. Vihdoin koitti kuitenkin se päivä kun Alfredo pääsi tapaamaan ikiomaa ihmistään Suomeen! Onnea Alfredo ja perhe!

21.3.2022
Alfredolle koitti onnenpäivä ja se on varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

18.11.2021
Lokakuun Romanian matkalla aktiivit tapasivat myös ihanan Alfredon! Alfredo on hyväntuulisen oloinen, se on sosiaalinen ja leikkisä poika. Häkkikaveri Alfredolla on nyt vaihtunut Toscanan matkustettua Suomeen. Alfredo tulee hyvin toimeen uuden kaverin kanssa ja ne leikkivät keskenään. Alfredo tulee heti moikkaamaan vieraita häkissä ja änkeytyy syliin saakka. Alfredo ei hauku vierailun aikana. Lisätty uusia kuvia ja video.

23.8.2021
Meidän aktiivit kävivät moikkaamassa Alfredoa. Alfredon yhteyshenkilö ihastui entistä enemmän tähän hurmaavaan tyyppiin. Alfredo ei voisi olla iloisempi uusista vieraista ja iso toive olisi löytää Alfredolle ikioma koti aika pian, koska häkkikaveri Toscana matkustaa suomeen 25.9. Alfredo on erittäin reipas ja iloinen iso poika. Alfredosta on lisätty uusia kuvia ja videoita.

15.6.2021
Alfredo aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

—————————————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alfredo saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alfredo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Elisa Laitonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.