Päivitetty 11.06.2022

Kodin saanut koira: ANITTA (nyk. Alaska)


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
11.6.2022
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Luiza on jo useiden vuosien ajan ruokkinut talonsa portin edessä useita koiria, joukossa kaksi narttua, jotka olivat niin arkoja, ettei niitä voinut koskea. Huhtikuun alussa toisella nartuista oli juoksuaika, minkä takia sen seurassa liikkui iso lauma uroskoiria, mikä ei ollenkaan miellyttänyt Luizan naapureita. He sanoivat uroskoirien hyökkäilevän ihmisten päälle ja syyttivät siitä koiria ruokkivaa Luizaa. Luiza tiesi, ettei tämä pitänyt paikkaansa, vaan kaikki koirat olivat lempeitä luonteeltaan. Kun yksi naapureista uhkasi myrkyttää koirat, Luiza päätti pelastaa nartut. Hän vietti kokonaisen päivän koirien luona ja onnistui lopulta illalla saada toisen nartuista kiinni ja seuraavana päivänä myös toisen. Luiza tiesi, että hänen ruokkimansa koirat olivat lähellä asuvien romanien koiria, koska koirat oleskelivat päivisin heidän pihallaan ja hän oli jo aikaisemmin pyytänyt heitä viemään nartut steriloitaviksi, mutta niin ei ollut tapahtunut. Kun hän oli saanut nartut kiinni, kävi ilmi, etteivät romanit nartuista piitanneetkaan vaan sanoivat, että hän voi tehdä niille mitä haluaa. Niinpä tytöt päätyivät kokonaan Luizan vastuulle.

Aktiivien vieraillessa Luizan luona lokakuussa, Anitta vietti aikaa talon pihamaalla. Katseltuaan hetken uusia ihmisiä kauempaa Anitta kiinnostuu ja tulee rapsuteltavaksi. Anitta antaa myös harjata itseään ja vaikuttaa jopa nauttivan toimituksesta.

Anitta vaikuttaa rauhalliselta ja mukavuudenhaluiselta koiralta, joka tykkää olla rapsuteltavana ja seurailla pötkötellä ulkorappusella ihmisten toimia seuraillen. Luizan ja tämän puolison kanssa Anitta innostuu hieman leikkimään ja pysähtelemään juoksuun.

Anitta ei juurikaan välitä muista pihalla olevista koirista, mutta viihtyy kyllä sen kanssa samaan aikaan pelastetun Ariellen kanssa. Anitta tulee toimeen kissojen kanssa, ollen niitä kohtaan lähinnä välinpitämätön.

Anitta ei hauku kovinkaan paljon, mutta saattaa haukahdella ärtyneenä muiden koirien haukkuessa.

Anitta sopii varmasti monenlaiseen asuinympäristöön, kunhan omistajalla on taitoa ja kärsivällisyyttä rohkaista ja opastaa Anittaa kotikoiran elämään.

Anitta on tällä hetkellä hyvin ylipainoinen rouva ja painonhallintaan tuleekin tulevassa kodissa panostaa varsinkin Anittan pötkylämallisen rakenteen takia. Istuessaan Anitta kääntää toisen lonkan alleen. Tämä saattaa viitata rakenteellisiin haasteisiin, mistä tulevan kodin on hyvä olla tietoinen. Anittalla on myös takajaloissa kannuskynnet, jotka ovat hyvin pitkät.

Anittan hampaat vaikuttavat hyväkuntoisiltä, joten se saattaa olla arvioitua ikäänsä hieman nuorempikin.
Anitta on noin 37 cm korkea ja painaa reippaasti yli toivotun painon, arviolta jopa 15 kg.

Päivitykset
11.6.2022
Vihdoin Anitta pääsi matkustamaan kotiin! Pikkumummeli hurmasi perheensä kertaheitolla ja sai uudeksi nimekseen Alaska. Onnea Alaska ja perhe!

14.4.2022
Anittalle koitti onnenpäivä ja sitä odottaa ikioma koti Suomessa! 

11.12.2021
Anitta aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Anitta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anitta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Anittan yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.