Kodin saanut koira: TEDDY

Syntymäaika: 4/2013
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Pk-seutu)
Kokoarvio:

 

 

Perustiedot ja tausta:
Teddy on löydetty yhdessä toisen koiran kanssa tien varresta vuoden 2012 talvena. Onneksi eläinsuojelija Luiza Mandru sattui löytämään nämä kylmissään olevat koirat, sillä Romanian talvet paukkupakkasineen eivät ole katukoirille helppoja. Teddy on asunut siitä lähtien Luizan hellässä huomassa, saanut siellä huolenpitoa ja ruokaa. Teddy haukkui aluksi vieraille ihmisille mutta jo hetken päästä tuli häntä heiluen tervehtimään tulokkaita. Teddy ei juurikaan arastele edes uusien ihmisten seurassa vaan on todella sosiaalinen ja hyväluonteinen koira. Teddy on kooltaan noin 50cm, painoa pojalla on sellaiset 2o kg.

Nykytilanne:

4.11.2017
Teddy on nyt virallisestikin oman perheensä koira 🙂

25.9.2017
Teddyn tarina on ollut tarina jota on saanut seurata monen monta vuotta. Tarina kertoo hylätystä koirasta, jota ei enää haluttu, koiraan joka pelastui muutaman muun koiran kanssa eräänä talvena sydämellisen eläinsuojelijan luokse. Siellä Teddy asui noin 5 vuotta, kunnes vihdoinkin pääsi koitti Teddyn vuoro koittaa onneaan kotihoidon kautta. Oma koti löytyi melko nopeasti, kun hoitokodista tuli pysyvä koti. Teddyn ja hoitoperheen väliin syntyi vahva yhteys ja oman perheen tuella ja rakkaudella Teddyn elämä kotikoirana on alkanut hienosti.

Suuri kiitos hoitoperheelle, joka avasitte ovenne Teddylle ja annoitte mahdollisuuden tulla tottumaan elämään täällä ja en voisi olla onnellisempi siitä, että tässä kävi näin <3 !

16.9.2017
Tänään Teddy pääsi matkaamaan Suomeen ja hoitokotiin. Yllättävä elämänmuutos on ollut Teddylle kovin suuri ja poika onkin ollut kovin huolestunut ja melko peloissaan kun joutui jättämään Mandrujen turvasataman taakseen. Teddyn hoitajalta tuli kuitenkin jo kotoa viestiä, että Teddy oli jo kiertänyt talon ympäri, tehnyt tarpeensa ulos jonka jälkeen söi, joi ja tervehti perheenjäsenet vuorotellen. Tästä on hyvä lähteä totuttelemaan elämään kotikoirana <3 .

10.9.2017
Teddy avautui mahdollisuuksien ovi, kun pojalle löytyi paikka lentokoneesta joka lentää Romaniasta Suomeen 16.9.2017. Ellei Teddy pääse matkaamaan suoraan oman perheensä kanssa omaan kotiin lentokentältä tuolloin, matka jatkuu kotihoitajan kanssa kotihoitoon. Tämä siis kuitenkin tarkoittaa nyt sitä, että Teddy, joka on ollut pian 4 vuotta adoptio-ohjelmassamme (pisin aika koskaan), pääsee vihdoinkin kotioloihin! Aktiivimme tapasivat Teddyn nyt syyskuussa ja he kertovat, että poika heti ulos päästyään juoksee tervehtimään vieraita. Se kuitenkin häkeltyy kamerasta sen verran, että valitsee lähteä kiertämään pihaa sen sijaan, että jäisi vieraiden luokse. Häntä heiluu taukoamatta ja tykkää tekemisestä ja puuhastelusta, minkä varjolla varmaan rohkaistuu lisää aika pian sen jälkeen kun elämänsä suurimmasta muutoksesta hieman toipuu. Nyt on Teddyn vuoro!

16.8.2017
Heinäkuussa kun kävimme Romaniassa emme valitettavasti päässeet tapaamaan Teddyä, sillä Luiza oli huolissaan siitä, että koirat innostuvat liiaksi haukkumaan jos Teddyn tuo pihalla ja tämä ei auttaisi Luizan hankalaa suhdetta naapureihin. Luiza kuitenkin kertoo Teddyn olevan ennallaan, tulee toimeen pentujen ja narttujen kanssa, urosten kanssa saattaa tulla sanomista. Teddy  on joutunut jostain syystä odottamaan kotiaan kauemmin kuin kukaan muu, jo vuodesta 2013 lähtien. Ehkä pian olisi Teddyn vuoro päästä kotiin?

25.5.2017
Huhti-toukokuun vaihteessa aktiivimme tekivät jälleen reissun Romaniaan ja tapasivat tällööin myös Teddyn. Teddy on koira joka on ollut pisimpään sivuillamme kotia etsimässä, 19.9.2013 lähtien. Kaikkina näinä vuosina Teddy on tainnut saada yhden kyselyn. Lukuisat aktiivit ovat tavanneet Teddyn ja me kaikki olemme miettineet mikä siinä on, että tämä hurmuri ei ole vielä löytänyt kotiaan? Tällä reissulla mukana oli myös kouluttajana työskentelevä Helmi. Helmi päätti testata saako hän Teddyn innostumaan hieman yhteisestä tekemisestä, kaivoi herkut esille ja ryhtyi hommiin. Teddyn ilme muutti, silmiin syttyi kipinä ja se oli iloinen siitä, että se pääsi tekemään jotain.

Teddy olisi niin valmis muuttamaan omaan kotiin, puuhastelemaan oman perheensä kanssa.

8.3.2017
Tapasin jälleen Teddy kun kävimme Romaniassa tammikuussa 2017. Reaktio oli melko sama kuin viime kesänä, alkuun poika kierteli ja kaarteli meidän ympärillä ja yritti ilmasta saada vainuja ja selvyyttä siitä, mitäs tyyppejä me olimmekaan. Kuten viime kerralla, Teddy kuitenkin uskaltautui nopeasti hakemaan nameja kädestä. Se on kovin kiinnostunut meistä mutta jännittää kuitenkin jonkun verran alussa. Hieman Teddy on laihtunut kesästä mutta on ihan yhtä komea kuin aina!

20.7.2016
Heinäkuussa olimme Romaniassa tapaamassa yhteistyökumppaneitamme- ja nykyisin myös ystäviämme. Saimme ilon ja kunnian olla mukana Kulkurien Spay & Neuter Tour 2016, Luiza Mandrun emännöimmällä sterilointipäivällä, Gradistean kylässä. Päivä oli erityisen erityinen myös siksi, että kyseessä oli historian ensimmäinen sterilointipäivä Gradisteassa.  Päivä oli pitkä ja antoisa, 55 eläintä steriloitiin ja uusi sterilointipäivä lyötiin lukkoon.

Päivän päätteeksi kävimme myös Luiza Mandrun ja hänen miehensä luona tapaamassa muutamia koiria. Näiden joukossa oli myös Teddy.

Tullessamme pihalle koirat kummastuivat siitä, että heidän iltaa tuli häiritsemään kolme vierasta tyyppiä, heidän rakkaiden Luizan ja Mr. Mandrun kanssa. Tämä sai alkuun aikaiseksi melkoisen huutokuoron mutta tilanne rauhoittui melko nopeasti, kun Luiza tottuneesti vei osa koirista sisälle, toiset portin taakse ja jätti vain osan koirista piha-alueella missä me olimme. Teddy juoksenteli innokkaasti ympäri pihaa haistelemassa ja nuuskuttelemassa paikkoja mutta ei tullut ensin luoksemme ja vaikutti tästä syystä hieman ujolta. Ei kestänyt kauan ennenkuin Teddy kuitenkin hakeutui pian lähemmäksi ja olikin lopulta todella sosiaalinen ja säyseä kaveri. Teddy haki meiltä kaikilta vuoron perään rapsutuksia ja otti rauhallisesti ne vastaan, selvästi nautiskellen. Teddy antoi hienosti katsoa hampaat ja sillä oli melkoisesti hammaskiveä. Luiza kertoi, että aikomus olisi poistattaa hammaskivi lähitulevaisuudessa.

Teddy on erittäin lempeä pentujen kanssa, pitää itsensä vähän isoveljenä kaikille. Omien kissojen kanssa Teddy tulee toimeen, mutta vieraita kissoja Teddy saattaisi jahdata ainakin ulkona. Teddy on odottanut sitä omaa kotiaan Luizalla jo yli kolme pitkää vuotta. Olisi jo korkea aika, että Teddy pääsisi tekemään tuon tärkeän matkan, omaan kotiin. Lisätty uusia kuvia.

31.1.2014-19.7.2016
Teddy on näiden vuosien aikana kasvanut ja komistunut paljon. Teddyn perusluonne on säyseä ja luottavainen, sillä vaikka Teddyä on vierailuiden alussa voinut jännittää ja haukkua, haukkuminen on jäänyt vähemmälle ja loppuu nopeammin nykyään. Poika on alkanut luottaa siihen, että mitään pahaa ei sille enää tapahdu. Teddy on melko helposti motivoitavissa herkuilla ja niiden avulla saakin helposti pojan kaveriksi.

Teddyä ei tulla luovuttamaan toisen uroksen kaveriksi, varmuuden vuoksi. Narttujen kanssa Teddy tulee hyvin toimeen. Pentujen kanssa Teddy on aina tullut toimeen.

Tulevan kodin tulee varautua siihen että Teddyä jännittää aluksi kaikki uudet asiat, onhan Teddy asunut jo Luizan luona sen verran pitkään. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutuneisuutta, ymmärrystä ja halua opettaa Teddy kunnon koirakansalaiseksi lempein ottein. Teddyn luovuttamista lapsiperheeseen tullaan punnitsemaan harkitusti ja huolellisesti, sillä Teddyllä ei ole lapsista lainkaan kokemusta.

19.9.2013
Luizan luona on myös paljon muita koiria, Teddy tykkääkin leikkiä pentujen kanssa ja nartutkin ovat Teddyn mielestä mukavia leikkikavereita. Uroksista Teddy ei tykkää ja onkin ottanut Luizan luona asuvan toisen uroksen kanssa yhteen.

Teddylla voisi olla tulevassa kodissa narttukaveri odottamassa vaikka Teddy varmasti nauttii elämästään myös ainoana koirana. Teddy haukkuu jonkun verran, varsinkin uusien ihmisten tullessa paikalle, joten kerrostalo ei ole ehkä parhain asumismuoto Teddylle. Tietenkin oikean kodin osuessa kohdalle voidaan myös kerrostalossa asumista miettiä. Tulevan kodin täytyy olla motivoituneita ja sitoutuneita opettamaan Teddyä kotikoiran tavoille. Teddy on myös nuori koira, joten kodin tulee sitoutua pitämään huolta Teddystä koko sen elämän ajan.

Teddy on kompaktin kokoinen poika, ei iso eikä pieni. Teddyllä on korkeutta n. 45-50cm ja painoa n. 15-20 kg.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Teddy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, kastroituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Teddy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan kuitenkin ensin sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteen, koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen!

Yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa! – See more at: https://kulkurit.fi/rocky/#sthash.VK2VFiRG.dpuf

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: