Päivitetty 10.10.2022

Kotia etsivä koira: TEUVO


Syntymäaika: 01/2022
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (MG Rescue)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta
10.10.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

12.maaliskuuta 2022 olimme tarhamatkalla Romaniassa ja matkalla MG Rescuen tarhalle, kun moottoritiellä edessämme autojen ja keskikaiteen välissä puikkelehti hätääntynyt harmaa koiranpentu. Vaikka meillä ei juurikaan Romaniassa ole tapana poimia matkan varrelta lisää koiria yhteistyötarhoillemme vietäväksi, siellä heidän resurssinsa ovat äärimmillään ja kodittomia koiria on Romaniassa joka käänteessä, emme yksinkertaisesti voineet tämän pennun kohdalla kääntää selkäämme, sillä se olisi jäänyt auton alle todennäköisesti vielä saman päivän aikana. Pysähdyimme ja saimme pennun kiinni tien vieressä olevasta pusikosta, jossa pentu oli tainnut majailla ennenkin. Pennun emoa tai sisaruksia ei näkynyt missään. Käärimme paniikissa olevan pennun villapaitaan ja jatkoimme matkaa MG Rescuen tarhalle, missä Mihai otti pennun vastaan ja on huolehtinut siitä lähtien Teuvosta. Pentu sai nimekseen Teuvo, maanteiden kuningas, tai oikeastaan pikku prinssi tässä tapauksessa ja nyt alkaa Teuvon tulevan elämän seuraava ja ehkä se kaikista tärkein vaihe, oman kodin etsintä.

Teuvo on asunut nyt parisen kuukautta tarhalla ja sen rokotusohjelma on hyvällä mallilla. Muutenkin Teuvo on ollut onnekas, se on pysynyt terveenä eikä esimerkiksi usein pentuja tappavat sairaudet, parvo tai penikkatauti, ole napanneet sitä. Teuvo on kasvanut kohisten ja siirtynyt riittävän rokotesuojan saatuaan toisten pentujen seuraan. Teuvo tulee hyvin toimeen muiden pentujen kanssa ja tuntuu viihtyvän lajitoveriensa seurassa leikkien ja nahistellen pentumaiseen riiviötapaan. Ihmiset sen sijaan ovat vielä aika jännittäviä, eihän Teuvolla ole juurikaan kokemusta ihmisen kanssa olemisesta. Teuvon tulevalla perheellä tuleekin olla kokemusta koirista ja ymmärrystä arahkon pennun totuttamiseen kotielämään ajan ja kärsivällisyyden kanssa. Teuvon tulevan kodin tulisi sijaita melko rauhallisella alueella ja kodissa tulisi olla koirakaveri entuudestaan antamassa tukea ja esimerkkiä Teuvolle.

Teuvo on syntynyt arviolta tammikuussa 2022 ja siitä kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Kokoa voidaan arvioida paremmin kun Teuvo vielä kasvaa hieman, mutta aikuiskoko tulee olemaan noin 50 cm ja 20 kilon tienoilla.

Teuvon tarinaa seurataan tulevassa rescuekoirista kertovassa Ylen dokumenttisarjassa. Teuvon tulevalta perheeltä toivoisimme myönteistä suhtautumista sarjassa mukanaoloon.

Päivitykset

10.10.2022
Teuvo tavattiin syyskuun alussa tarhalla. Tällöin se asui sittemmin omaan kotiin matkustaneen reippaan Lupun kanssa. Aktiiviemme ollessa häkin ulkopuolella Teuvo uskalsi tulla katselemaan heitä aidan läpi, mutta aktiivien mennessä häkkiin Teuvo menee koppiinsa piiloon. Kun häkissä istui vain yksi ihminen selkä koppiin päin, Teuvo tulee lopulta kopin oviaukolle kurkkimaan ja syömään maahan heitettyjä nameja. Vähitellen Teuvo uskaltautui ulos kopistaan hakemaan herkkuja aktiivin kädestä, kun häkkikaverikin menee. Lopulta hakee namit yksinkin, häkkikaverin mentyä koppiin. Kaiken kaikkiaan Teuvo on kuitenkin melko epävarma ja jännitti kovasti mm. kameran ääntä. Lisätty uusi kuva ja videoita.

26.6.2022
Teuvolle lisätty taas pari uutta videota. Videoilta näkyy hyvin että Teuvo on edelleen varsin arka ihmisiä kohtaan ja että se saa paljon tukea koirakaverilta. Siksi onkin tärkeää että Teuvo löytää rauhallisen kodin, jossa on aikaa ja ymmärrystä aran koiran tarpeista ja reipas koirakaveri tukea antamassa uudessa jännittävässä elämässä.

21.6.2022
Teuvo jatkaa kodin etsintää, uusi video kesäkuun alusta lisätty profiiliin.

19.5.2022
Lisätty Teuvolle uusi video ja tieto siitä, että Teuvon tarinaa eurataan tulevassa rescuekoirista kertovassa Ylen dokumenttisarjassa. Teuvon tulevalta perheeltä toivoisimme myönteistä suhtautumista sarjassa mukanaoloon.

8.5.2022
Teuvo aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Teuvo tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Teuvo saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Teuvo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Teuvon yhteyshenkilönä toimii Salla Honkapää (adoptioasioissa yhteydenotot sähköpostitse)

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.