Päivitetty 15.11.2017

Kodin saanut koira: THELMA B (nyk. Elvi)


Syntymäaika: 1/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloidaan

 

21.8.2016
Aktiivien ollessa matkalla Romaniassa he saivat pyynnön neljästä koirasta jotka oleilivat Rosiori de Veden kaupungin lähellä sijaitsevalla bensa-asemalla. Koirat olivat hylätty sinne vain muutama viikko aiemmin. Tässä on taas yksi esimerkki romanialaisesta tavasta päästä eroon koirista kun niihin kyllästytään. Koiria näkee usein bensa-asemien ja rekkaparkkien lähellä johon ne on hylätty, ikäänkuin odottaen että omistaja palaisi hakemaan niitä.

Pienen houkuttelun jälkeen aktiivit saivat koirat kiinni ja ne ovat kaikki nyt turvassa. Kaksi näistä koirista ovat Thelma B ja Louise B jotka ovat todennäköisesti sisaruksia ja ne majailevat OneVetin klinikalla odottamassa oman kodin löytymistä.

Molemmat neidit ovat erittäin vikkeliä, iloisia ja nauravaisia pikkukoiria joiden käytös on vielä pentumaista, eli kovin vanhoja ne eivät ole. Ne suhtautuvat pentumaisesti mielistellen muihin koiriin ja ovat oikein hurmaavia kakaroita. Neidit ovat hyvin leikkisiä ja reippaita sekä tutkailevat innoissaan klinikkaa ja muita koiria siellä.

Thelma B on hieman isompi ja väriltään aavistuksen tummempi kuin siskonsa. Kooltaan neidit ovat noin 4-5 kg ja korkeutta on alle 30 cm. Iältään ne ovat noin 8kk joten niiden odotetaan kasvavan vielä hieman lisää.

26.9.2016
Thelma B on varattu omaan kotiin. <3

19.10.2016
Thelma B on tänään matkannut omaan kotiinsa. Onnea Thelma B ja perhe!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Thelma B saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Thelma B on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Krista Norvasuo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.