Päivitetty 21.12.2021

Kodin saanut koira: TIITU (nyk. LUNA)


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Suloinen Tiitu on ymmärrettävästi herättänyt hurjasti mielenkiintoa ja kotiehdokkaita on siunaantunut valtavasti. Tällä hetkellä emme ota Tiitusta vastaan enempää yhteydenottoja.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

14.9.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Carmen löysi Tiitun moottoritien varresta kesäkuussa 2021. Tiitu oli luultavasti juuri hylätty tien varteen, sillä sen kaulassa oli panta ja pannasta roikkui katkaistu narunpätkä. Lisäksi koira oli hyvin hämillään. Tiitu on iloinen ja reipas pieni pötkylä. Se asustelee sujuvasti koiraporukassa Carpen tarhalla ja näyttäisi tulevan toimeen niin urosten, kuin narttujenkin kanssa. Myös ihmisten kanssa Tiitu on iloinen ja avoin. Kaiken kaikkiaan hyvin mutkattoman oloinen pikkukoira. Energiaa Tiitulla piisaa, ja se hyppelee ketterästi häkissään ja tohottaa menemään. Tiitu nauttiikin varmasti tulevaisuudessa monenlaisesta puuhastelusta yhdessä oman ihmisensä kanssa.

Korkeutta Tiitulla on 28-30cm ja painoa arviolta 5-6kg.

Päivitykset

16.12.2021

Ihana Tiitu matkusti Suomeen omaan kotiinsa ja sai uuden nimen, Luna.

29.9.2021

Suloinen Tiitu saa pian jännittäviä uutisia. Hänet on nimittäin varattu omaan kotiin ja perhe jo odottelee häntä Suomessa malttamattomina ikiomaan kotiin.

14.9.2021

Tiitu aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tiitu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tiitu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tiitun yhteyshenkilönä toimii  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.