Päivitetty 10.02.2019

Kodin saanut koira: TINNI


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

Perustiedot ja tausta

17.12.2018

Sterilointiprojektit Romaniassa ovat kestävää eläinsuojelutyötä parhaimmillaan, sillä steriloimalla olemme askeleen lähempänä todellista muutosta: pienempää koiramäärää ja parempaa koirien Romaniaa. Kulkurit muun muassa järjestää ja/tai sponsoroi Romaniassa paikallisten yhteistyötahojen järjestämiä sterilointipäiviä, joihin perheet voivat tuoda koiransa ja kissansa steriloitavaksi ilmaiseksi. Silloin tällöin käy kuitenkin niin, että omistajat eivät koskaan ilmesty noutamaan steriloitavaksi tuomaansa koiraa. Näin kävi myös Tinnille, joka hylättiin One Rescue Associationin tarhalle samasta kodista kaverinsa Venla D:n kanssa. Tämä Cosobassa sijaitseva tarha ja siellä työskentelevä eläinlääkäri Adina Vladut on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa.

Tinni on kuin pienikokoinen bordercollie paitsi ulkonäöltään, myös avoimelta ja reippaalta luonteeltaan. Se lähestyy ihmistä heti, antaa koskea ja jää paikalleen rapsuteltavaksi. Tutun Adinan tullessa paikalle hauva innostuu, mutta osaa myös rauhoittua nopeasti. Tinni osaa istua hienosti odottamaan nameja, ja se onkin hyvin todennäköisesti asunut kotikoirana. Karummasta elämästä kertovat hyvin kuluneet etuhampaat, joilla seon todennäköisesti jyrsinyt häkkiä tai ketjua tai jotakin muuta metallia. Tinnin tulevan kodin onkin hyvä varautua tutkituttamaan ja hoitamaan hampaat eläinlääkärillä. Älykkään oloinen Tinni tarvitsee myös aivotyötä ja aktivointia, ja se nauttisi varmasti monenlaisesta menosta yhdessä perheensä kanssa.

Tinni on kooltaan pieni keskikokoinen: se on noin 40 senttimetrin korkuinen, ja painaa 10-12 kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

9.2.2019

Tinni lensi tänään loppuelämän kotiinsa. Onnea Tinni ja perhe <3 

11.1.2019

Ihana Tinni on varattu omaan kotiinsa! 

29.12.2018

Tinni on saanut useita hyviä kotiehdokkaita, eikä siitä oteta tällä hetkellä enempää kyselyitä. 

17.12.2018

Tinni aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

______________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tinni saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tinni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.