Päivitetty 20.02.2019

Kodin saanut koira: VENLA D


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OR/Cosoba)
steriloitu

Perustiedot ja tausta

9.12.2018

One Rescue Associationin tarha Cosobassa sijaitsee noin puolen tunnin automatkan päässä Bukarestista. One Rescue Association on romanialaisen eläinlääkärin Adina Vladutin perustama yhdistys, jota hän eläinlääkärin työnsä ohella pyörittää. Tällä tarhalla on kotia odottavia koiria noin 200, ja moni niistä on saanut onnenpotkun uuteen elämään turvallisessa kodissa Kulkureiden kautta.

Venla D. tuli tarhalle yhdessä siskonsa Tinnin kanssa sterilointipäivänä. Ei tiedetä tarkkaan, miksi se tai sen sisko hylättiin. Tarhalla se saa asua yhdessä siskonsa kanssa Cosoban ulkohäkissä. Venla on reipas ja sosiaalinen tyttö. Se tulee innokkaasti haistelemaan ja tervehtimään, mutta  osaa myös rauhoittua. Venla osaa myös istua ja odottaa nameja. Se on selvästi ollut kotikoirana, joten sen kouluttaminen on varmasti helppoa. Luonteeltaan se on rauhallinen ja tasapainoinen koira. Venla ei merkittäväst hauku, joten se saattaa sopeutua hyvin erilaisiin olosuhteisiin, mahdollisesti jopa kerrostaloon tai lapsiperheeseen.

Venlalle on kertynyt hieman painoa, ja ravitsemukseen on hyvä kiinnittää huomiota uudessa kodissa. Tällä hetkellä Venlalla on kokoa noin 45 cm ja painoa 18 kiloa.

Päivitykset

17.12.2018

Venla D liittyi kotia etsivien koirien joukkoon Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

25.12. 2018 

Venla D varattiin omaan kotiin!

9.2 2019

Venla pääsi lopultakin omaan kotiin. Kiitos Matti & perhe!

_________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Venla saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Venla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Antti Silvola.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.