Kodin saanut koira: TONY S

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Tony S 10/2015

TONY S

* Uros

* Arvioitu syntymävuosi n. 2006-2007

* Kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

 

4.11.2015
Asociatia Suflete Dragi on Alina ja Anda Murgun luotsaama eläinsuojeluyhdistys Romaniassa. Yhdistys on Kulkurien pitkäaikainen, luotettava yhteistyökumppani. Suflete Dragin ylläpitämällä Sintestin tarhalla on noin 150 koiraa odottamassa kotiaan ja yksi heistä on Tony S.

IVANAHelsingin Paola Suhonen kävi Romaniassa tapaamassa ja auttamassa Kulkurien yhteistyökumppaneita tarhoilla 24.8-5.9.2015 ja saimme seurata hänen reissua Hobo Dogs meets IVANA Helsinki blogin muodossa. Blogissa myös kerrotaan Tonyn löytymisestä. Hän pääsi tietenkin myös viettämään aikaa lukuisten koirien kanssa ja sai kuvan siitä, millaista arkea romanialaiset eläinsuojelijat elävät. Paola oli Sintestissä kun Alina löysi Tonyn pellolta, aika huonossa kunnossa.

Tonyn oikea etujalka on epämuodostunut jossain vaiheessa tämän herran elämän aikana josta johtuen kyseisen jalan iho on parkkiintunut. Tonylle oli myös vanhoja haavoja sekä iho-ongelmia mutta nyt iho on paremmassa kunnossa ja turkki on alkanut kasvaa takaisin. Tony on sijoitettu erityisadoptioihin tämän jalan epämuodostuman vuoksi. Tonyn tuleva koti tulee pitää mielessä, että Tony saattaa tarvita erityishuomiota ja hoitoa jalalleen tulevaisuudessa.

Tony on jo hieman iäkkäämpi, arviolta tämä herra on noin 8-9-vuotias. Korkeutta on kertynyt romanialaisten mittapuun mukaan ison koiran verran, 55cm ja painoa kertynyt noin 25kg.

Yhdistyksemme edustajat tapasivat Tonyn nyt marraskuussa ollessaan reissulla ja Tony antoi itsestään rauhallisen kuvan ja antoi hyvin vieraidenkin silitellä ja tutustua. Tony asustelee ketjun päässä ja oleskelee mielellään kopissaan. Tonya ei luovuteta muiden urosten kaveriksi mutta herra menisi mahdollisesti nartun kaverina.

30.12.2015
Tony S pääsee muuttamaan omaan kotiin Ranskaan. Onnea Tony!

—————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tony S saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tony S on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tony S:n yhteyshenkilö:  Mia Takolander

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: