Päivitetty 15.06.2022

Kodin saanut koira: TUCA, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 2015-2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru/ Yksityinen)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
01.12.2021
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Tuca on ollut jo muutaman vuoden Luizan naapurilla. Naapurin veli toi sen viereisestä kylästä naapurille ja se on aikanaan steriloitu Kulkurien kustantamassa sterilointikampanjassa. Todennäköisesti Tucan entinen omistaja on hylännyt sen suoraa sterilointitapahtumaan tai joku paikallinen on tuonut sen kadulta, pellolta tai muusta yleisestä paikasta mihin koiria hylätään, tapahtumaan. Tällä hetkellä Tuca elää Luizan naapurissa ulkona pienessä häkissä, mikä on täynnä kuivunutta ulostetta. Naapuri ei oikeastaan edes ruoki Tucaa, vaan Luiza käy ruokkimassa sitä. Luiza vie aina Tucalle uusia ja puhtaita vesikuppeja, mutta naapuri ottaa ne itselleen ja käyttää kanojen ruokintaan. Tästä syystä Tucan vesikupit näyttävät vihreiltä ja likaisilta kuvissa ja videoissa. Nyt naapuri on todennut, että Tucasta on enemmän haittaa kuin hyötyä, joten se haluaa Tucan pois ja Luiza sai suostuteltua naapurin antamaan Tucan Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Valitettavasti Tucan elinolosuhteet tällä hetkellä ovat melko huonot.

Luizan mukaan Țuca on todella ystävällinen ihmisille ja tulee toimeen jopa lasten kanssa. Luizan sanoin herttainen Tuca on erityisen rakastettava pieni neiti. Kissojen tai kanojen kanssa Tuca ei tule toimeen, sillä se jahtaa niitä ja tästä syystä Tuca ei saa elää pihalla vapaana. Joskus Tucalla on myös tullut sanomista toisen koiran kanssa, mutta tästä tilanteesta ei ole tarkempia tietoja, eikä varmuutta oliko rähinä Tucan syytä vai ei.

Tuca on todella eläväinen ja iloinen pikkukoira, joka nauttii leikkiä ja juosta. Joskus Tuca karkaa häkistään, jolloin se saattaa tulla haukkumaan Luizan koirille aidan taakse, mutta tässä tilanteessa yleensä melkein kaikki Luizankin koirat haukkuvat aidan läpi.

Arvion mukaan Tuca on noin 5-6 vuotta vanha ja sillä on painoa noin 7 kg ja säkäkorkeutta noin 30-35 cm.

11.06.2022
Pikkuneiti saapui Suomeen.

09.05.2022
Tuca on varattu omaan kotiin Suomeen! Onnea Tuca ja sen tuleva perhe <3

26.03.2022
Tuca palaa uudelleen kotia etsiväksi koiraksi. Sen varaus peruuntui, sillä Tucalla todettiin oikeassa takajalassa polvilumpion luksaatio astetta kaksi ja rtg-kuvien perusteella romanialaisen eläinlääkärin lausunnon mukaan on jonkin verran turvotusta. Polvilumpion luksaatio on yleinen ortopedinen vika, erityisesti pienikokoisilla koirilla, ja lumpioluksaation leikkaushoidon ennuste on hyvä. Selän suhteen odotetaan lausuntoa suomalaiselta ortopedilta. Tuca etsiikin siis omaa kotia ja perhettä, joka olisi sitoutunut hoidattamaan polvilumpion luksaation Suomessa. Tuca on edelleen oma itsensä, todella sympaattinen, iloinen ja rakastettava pieni pötkylä.

21.12.2021
Tuca on varattu omaan kotiin Suomeen! Onnea Tucalle ja sen tulevalle perheelle!

01.12.2021
Tuca on lisätty adoptio-ohjelmaan.
______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Tuca saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tuca on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tucan yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.