Päivitetty 30.12.2022

Enkelikoira: TUIKKU (nyk Winnie)


Syntymäaika: 10/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba) Rescue Association)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
8.5.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Cosoban tarhan sisäpiha vilisee pentuja, loputtomasti pentuja. Juuri heitä, ketkä ovat syntyneet epätoivottuina maailmaan ja jotka ovat valtavan ihania, mutta heitä on aivan liikaa. Valitsemme osan pennuista adoptio-ohjelmaan ja yksi heistä on Tuikku.

Ikää Tuikulla on adoptio-ohjelmaan tullessaan noin puoli vuotta ja se elelee vapaana Cosoban tarhalla isossa pentulaumassa. Päivisin pennut ulkoilevat tarhan sisäpihalla yhdessä ja Tuikku viihtyy pentuporukassa hyvin. Tavallisen pennun tavoin se leikkii ja vipeltää menemään muiden koirien mukana, eikä onneksi taustastaan huolimatta näytä kantavan huolta huomisesta.

Tuikku on tutussa ympäristössä melko reipas ja innoissaan vieraista, mutta siitä huomaa, että se on tottumaton olemaan huomion keskipisteenä. Vieraan ottaessa siihen suoraan kontakia, vaikuttaa Tuikku tottumattomalta kosketukseen ja esimerkiksi syliin nostaminen on siitä selvästi jännittävää. Päästyään takaisin maahan, Tuikku jatkaa kuitenkin touhuamista kavereidensa kanssa, kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Tuikku ei vaikuta olevan kova haukkumaan tarhaoloissa. Tuikku etsii sitoutunutta ja motivoitunutta kotia, jossa ollaan valmiita ohjaamaan ja tukemaan pentua sen uuteen elämään positiivisen vahvistamisen kautta. Tuikku voisi viihtyä kodissa, missä asuisi jo ennestään koirakaveri, mutta pärjäisi varmasti myös ainoana koirana, kunhan saa tarvitsemansa ymmärryksen ja ajan.

Tuikku on ollut maaliskuun lopussa kooltaan 43 cm ja noin 10 kiloa, ja se kasvanee vähän isommaksi keskikokoiseksi koiraksi. Aikuisiän karkea kokoarvio on reilut 50 cm ja 25 kiloa, mutta tämä on toki vain arvaus.

Päivitykset

13.8.2022

Tuikku jätti tarhan taakseen ja muutti ikiomaan kotiin!

8.5.2022
Tuikku aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Tuikku saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tuikku on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tuikun yhteyshenkilönä toimii Mari Tammenkoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.