Päivitetty 11.06.2022

Kodin saanut koira: REVONTULI (nyk. REPO)


Syntymäaika: 11/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
8.5.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Cosoban tarhan sisäpiha vilisee pentuja, loputtomasti pentuja. Juuri heitä, ketkä ovat syntyneet epätoivottuina maailmaan ja jotka ovat valtavan ihania, mutta heitä on aivan liikaa. Valitsemme osan pennuista adoptio-ohjelmaan ja yksi heistä on Revontuli.

Noin puolivuotias Revontuli elelee vapaana Cosoban tarhalla isossa pentulaumassa. Päivisin pennut ulkoilevat tarhan sisäpihalla yhdessä ja Revontuli pyörii pihalla muiden mukana. Vaikka se on näennäisesti iloisen ja reippaan oloinen tyyppi, näkee Revontulesta, että se on epävarma niin isossa koiralaumassa, ja elehtii voimakkaasti rauhoittavien signaalien kautta muiden koirien kanssa. Revontulta vaikuttaa ujostuttavan isossa koiralaumassa: se väistää muita koiria, nuolee niiden suupieliä ja alistuu.

Revontuli ei kuitenkaan joudu kärhämöihin tarhalla, vaan on enemmän alistuvan oloinen tyyppi. Vieraisiin se suhtautuu hiukan epävarmasti, mutta ei pelokkaasti. Revontulesta huomaa, että se on vielä hiukan tottumaton olemaan huomion keskipisteenä. Vieraan ottaessa siihen suoraan kontakia, vaikuttaa Revontuli tottumattomalta kosketukseen ja esimerkiksi syliin nostaminen on siitä selvästi jännittävää. Päästyään takaisin maahan, Revontuli jatkaa kuitenkin matkaansa häntä huiskien.

Revontuli ei vaikuta olevan kova haukkumaan tarhaoloissa. Se etsii sitoutunutta ja motivoitunutta kotia, jossa ollaan valmiita ohjaamaan ja tukemaan pentua sen uuteen elämään positiivisen vahvistamisen kautta. Revontuli voisi viihtyä kodissa, missä asuisi jo ennestään ystävällinen, lempeä ja reipas koirakaveri.

Revontuli on ollut maaliskuun lopussa kooltaan 35 cm ja noin 7 kiloa, ja se kasvanee vielä vähän, ja hää keskikokoiseksi koiraksi. Aikuisiän karkea kokoarvio on noin 45 cm ja 15 kiloa, mutta tämä on toki vain arvaus.

Päivitykset

11.6.2022

Revontuli pääsi parhaaseen mahdolliseen kotiin viettämään puuhakasta kotikoiran elämää!

16.5.2022

Revontuli on varattu ikiomaan kotiin! Onnea koti ja Revontuli uudesta yhteisestä seikkailusta!

8.5.2022
Revontuli aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Revontuli saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Revontuli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Revontulen yhteyshenkilönä toimii Mari Tammenkoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.