Päivitetty 07.08.2022

Kodin saanut koira: ILTATÄHTI (nyk HILMA)


Syntymäaika: 11/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
8.5.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Cosoban tarhan sisäpiha vilisee pentuja, loputtomasti pentuja. Juuri heitä, ketkä ovat syntyneet epätoivottuina maailmaan ja jotka ovat valtavan ihania, mutta heitä on aivan liikaa. Valitsemme osan pennuista adoptio-ohjelmaan ja yksi heistä on Iltatähti.

Ikää Iltatähdellä on adoptio-ohjelmaan tullessaan noin puoli vuotta ja se elelee vapaana Cosoban tarhalla isossa pentulaumassa. Päivisin pennut ulkoilevat tarhan sisäpihalla yhdessä ja Iltatähti viihtyy pentuporukassa hyvin. Tavallisen pennun tavoin se leikkii ja vipeltää menemään muiden koirien mukana, eikä onneksi taustastaan huolimatta näytä kantavan huolta huomisesta.

Iltatähti on tutussa ympäristössä melko reipas ja innoissaan vieraista, mutta siitä huomaa, että se on tottumaton olemaan huomion keskipisteenä. Vieraan ottaessa siihen suoraan kontakia, vaikuttaa Iltatähti hiukan tottumattomalta ja hämmentyneeltä, eikä täysin ymmärrä, miksi häneen kohdistetaan niin paljon huomiota. Se heiluttaa häntää iloisena eleenä, ja olisi varmasti valmis tekemään enemmänkin tuttavuutta ihmisten kanssa, ellei ympärillä olisi niin paljon härdelliä. Iltatähti ei tee itsestään suurta numeroa, vaan tarkkailee menoa ja meininkiä vähän etäämmältä, muiden pentujen kyljessä kiinni.

Iltatähti ei vaikuta olevan kova haukkumaan tarhaoloissa. Iltatähti etsii sitoutunutta ja motivoitunutta kotia, jossa ollaan valmiita ohjaamaan ja tukemaan pentua sen uuteen elämään positiivisen vahvistamisen kautta. Iltatähti voisi viihtyä kodissa, missä asuisi jo ennestään koirakaveri, mutta pärjäisi varmasti myös ainoana koirana, kunhan saa tarvitsemansa ymmärryksen ja ajan.

Iltatähti on ollut maaliskuun lopussa kooltaan 32 cm ja noin 6 kiloa, ja se jäänee melko pienikokoiseksi koiraksi. Aikuisiän karkea kokoarvio on noin 40 cm ja 12 kiloa, mutta tämä on toki vain arvaus.

Päivitykset

6.8.2022

Iltatähti saapui Suomeen ja omaan kotiin. Onnea ja menestystä uusiin seikkailuihin!

8.5.2022
Iltatähti aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Iltatähti saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Iltatähti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Iltatähden yhteyshenkilönä toimii Mari Tammenkoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.