Päivitetty 03.01.2022

Kodin saanut koira: UNNA


Syntymäaika: noin 05/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Associaton)
steriloitu

 

Unna on herättänyt paljon kiinnostusta, eikä siitä oteta enempää kyselyitä vastaan!

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

5.10.2021

Adina Vladut on romanialainen eläinlääkäri, joka omistaa Onevet-klinikan yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa. Onevet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista, ja vuodesta 2012 jokainen Kulkurien kautta adoptioprosessin läpikäynyt koira onkin kulkenut Onevetin kautta huolellisesti yhdessä laaditun prosessin läpi. Onevetin pyörittämisen ja eläinlääkärinä toimimisen lisäksi Adina käyttää kaiken vapaa-aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Hän on perustanut yhdistyksensä One Rescue Assiociatonin vuonna 2017, ja tarhalla asuukin useita satoja koiria. Adina viettää todella paljon aikaa tarhalla, huolehtien koirien lääkityksistä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä.

Tarhalle hylätään vuosittain huomattava koiria, joista suuri osa on myös vasta pentuja. Yksi näistä pennuista on Unna, joka on hylätty tarhalla siskonsa Nunan kanssa. Onni sitä kyllä potkaisi siinä mielessä, että tarha sattui olemaan juuri Adinan One Rescue Assiocation, ja se saa mahdollisuuden omaan kotiin Suomessa adoptio-ohjelman kautta.

Unna elää tällä hetkellä muiden saman ikäisten pentujen kanssa yhteisessä päiväkotiaitauksessa, ja leikkii ja touhuaa siellä muiden kanssa pentumaiseen tapaan. Unna on sosiaalinen pentu, joka tutkii maailmaa ja ihmisiä reippaana. Se nauttii ihmiseltä saamastaan huomiosta ja kosketuksesta.

Unna on tällä hetkellä kooltaan n. 6kg ja 35cm. Sen arvioidaan kasvavan keskikokoiseksi.

Nyt Unnalta puuttuu vain rakastava, sitoutuva koti, joka olisi valmis kärsivällisesti opettamaan ja opastamaan sitä kasvamaan tasapainoiseksi, onnelliseksi aikuiseksi koiraksi.

Päivitykset

27.11.2021

Unna teki tänään elämänsä tärkeimmän matkaan, se on nyt kotona.<3

5.11.2021

Unna on varattu omaan kotiin. <3

5.10.2021

Suloinen Unna aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassa.

15.10.2021

Adoptio-ohjelmassa aloitti myös Unnan sisko Nuna.

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Unna tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Unna saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi  Utu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Unnan yhteyshenkilönä toimii Milla Kukkonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.