Päivitetty 03.01.2022

Kodin saanut koira: NUNA


Syntymäaika: noin 05/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Associaton)
ei steriloitu

Nuna on herättänyt paljon kiinnostusta, eikä siitä oteta enempää kyselyitä vastaan!

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.10.2021

Adina Vladut on romanialainen eläinlääkäri, joka omistaa Onevet-klinikan yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa. Onevet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista, ja vuodesta 2012 jokainen Kulkurien kautta adoptioprosessin läpikäynyt koira onkin kulkenut Onevetin kautta huolellisesti yhdessä laaditun prosessin läpi. Onevetin pyörittämisen ja eläinlääkärinä toimimisen lisäksi Adina käyttää kaiken vapaa-aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Hän on perustanut yhdistyksensä One Rescue Assiociatonin vuonna 2017, ja tarhalla asuukin useita satoja koiria. Adina viettää todella paljon aikaa tarhalla, huolehtien koirien lääkityksistä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä.

Tarhalle hylätään vuosittain huomattava koiria, joista suuri osa on myös vasta pentuja. Yksi näistä pennuista on Nuna, joka on hylätty tarhalla siskonsa Unnan kanssa. Onni sitä kyllä potkaisi siinä mielessä, että tarha sattui olemaan juuri Adinan One Rescue Assiocation, ja se saa mahdollisuuden omaan kotiin Suomessa adoptio-ohjelman kautta.

Nuna elää tällä hetkellä muiden saman ikäisten pentujen kanssa yhteisessä päiväkotiaitauksessa, ja leikkii ja touhuaa siellä muiden kanssa pentumaiseen tapaan. Nuna nauttii ihmisten huomiosta ja kosketuksesta. Se on sosiaalinen pentu, ja tutkii maailmaa ja ihmisiä reippaasti.

Nuna on tällä hetkellä kooltaan n. 6kg ja 35cm. Sen arvioidaan kasvavan keskikokoiseksi.

Nunalta puuttuu nyt vain rakastava koti, joka sitoutuu kärsivällisesti opastamaan ja opettamaan sitä, jotta se saisi kasvaa onnelliseksi, tasapainoiseksi aikuiseksi koiraksi.

Päivitykset

18.12.2021

Nuna matkusti tänään jouluksi kotiin.<3

6.11.2021

Nuna on varattu tänään omaan kotiin Suomeen. <3

15.10.2021

Nuna aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Nuna tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Nuna saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi  Utu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Nunan yhteyshenkilönä toimii Milla Kukkonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.