Päivitetty 27.03.2022

Kodin saanut koira: MAIKKI (nyk. Luna)


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania, Iona Bodea (Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

18.10.2021
Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Jotkut koirat ovat jo päässeet asumaan näihin uusiin oloihin. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa ja kissaa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Maikki on yksi Ioanan Mihailestin kunnalliselta tarhalta ankeista oloista lunastamista lukemattomista koirista. Maikki pääsi Ioanan hoiviin elokuun alussa. Maikki asuu Cosoban tarhalla samassa häkissä Picasson kanssa ja ne tulevat hyvin toimeen keskenään. Ioana kertoo, että Maikki tulee muutenkin mutkattomasti toineen niin urosten kuin narttujenkin kanssa. Kun aktiivimme vierailivat Cosoban tarhalla elokuun lopulla, Maikki tuli tutustumaan häkkiinsä tulleisiin vieraisiin, antoi koskea ja jäi vieraiden viereen. Maikki vaikuttaa tyyneltä ja rauhalliselta tytöltä. Maikki ravisteli päätään paljon huomiota herättävällä tavalla ja jäi arvailun varaan, oliko kyseessä rauhoittava ele vai onko korvissa jotain ongelmaa. Maikki ei kuitenkaan aristellut korvien tutkimista ja painelemista. Korvissa ei kuitenkaan näkynyt mitään huolestuttavaa. Maikki on ilmeisen kiintynyt Ioanaan ja sen häntä alkoi välittömästi heilua kun se näki Ioanan tai kun Ioana alkoi puhua.  Maikki on hyvin nameilla motivoitavissa, sillä se oli niille hyvin perso. Ioanan mukaan Maikki ei juurikaan hauku eikä sen kuultu myöskään vierailun aikana haukkuvan.

Maikki kotiutuisi todennäköisesti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, mutta on hyvä muistaa, ettei tiedetä, miten Maikki suhtautuisi esimerkiksi pieniin lapsiin. Joka tapauksessa Maikin tulevan omistajan on varauduttava lähtemään ihan alusta opastaessaan Maikkia suomalaisen kotikoiran elämään.

Maikki on noin 50cm korkea ja painaa noin 20kg.

Päivitykset

28.2.2022

Maikilla alkoi uusi elämä viime lauantaina, kun hän vihdoin saapui Suomeen ikiomaan kotiin.

7.12.2021

Maikilla koitti onnen päivä – hänet varattiin tänään omaan loppuelämän kotiin.

7.11.2021

Maikki on edelleen rauhallisen, lempeän ja tasapainoisen oloinen. Hän antaa rapsuttaa ja koskettaa. Ei hauku, vaikka häkkikaveri Picasso haukkuu. Hieman ylipainoinen, joten tuleva kodin on huomioitava, että Maikin elopainoa tulee saada jonkin verran kevennettyä. Kaiken kaikkiaan Maikki on todella sympaattinen koira, mutta missä luuraa Maikin ikioma loppuelämän koti?

18.10.2021
Maikki tassuttelee adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Maikki saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maikki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Maikin yhteyshenkilönä toimii Laura Arala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.