Kodin saanut koira: PICASSO (nyk. Yoda)

Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.8.2022

Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan useita kymmeniä pelastettuja koiria, jotka ovat päätyneet hänelle tuttujen kautta, tai jotka Ioana on itse pelastanut pahamaineisilta kunnallisilta tarhoilta, joissa koirien olot ovat sanalla sanoen järkyttävät. Mihailestin kunnalliselle tarhalle monien muiden koirien lisäksi oli päätynyt Picasso, joka joutui kestämään kunnallisen tarhan karmeita olosuhteita kaksi vuotta, kunnes Ioana pelasti hänet helmikuussa 2021. Picasso pääsi turvaan One Rescue Associationin Cosoban tarhalle ja odottaa siellä nyt loppuelämänsä kodin löytymistä.

Picassoa kuvaillaan tarhalla sosiaaliseksi niin koirien kuin ihmistenkin kanssa. Etenkin ihmisten huomiosta Picasso nauttii kovasti ja viihtyisi rapsuteltavana putkeen päivän jos toisenkin. Picasson kerrotaan myös kävelevän nätisti hihnassa, joten on täysin mahdollista, että Picassolla joskus on ollut oma koti.

Picasso on edelleen todella leikkisä tyyppi ja vaikuttaa siltä, että se haluaisi painia ihmisten kanssa samaan tapaan kuin koirien kanssa. Vaikka ikää on kertynyt jo noin viiden vuoden verran, on Picassossa vielä nuoren koiran intoa.

Picasso on kuukausien varrella jakanut häkkinsä useiden eri koirien kanssa ja tullut kaikkien kanssa erinomaisesti toimeen. Picasso asustelee nykyään aran narttukoiran kanssa, ja tämä rohkea herrasmies toimiikin erinomaisena tukena kaverilleen. Picasso voisi sopia monenlaiseen kotiin, joko ainoaksi koiraksi tai toisen koiran kaveriksi.

Picasso on korkeudeltaan noin 50-55 cm ja painaa noin 25 kg. Herra on hiukan tuhdissa kunnossa ja tulevan kodin tuleekin sitoututa auttamaan Picassoa pudottamaan painoaan liikunnan ja aktiviteettien muodossa, jottei hänen selkä ja nivelensä rasittuisi ylipainosta.

Tulevan kodin tulee huomioida, että herralla on melko paljon hammaskiveä, joten hampaiden putsaus ja tarkistus kotiutuessa on tärkeää.

Päivitykset

6.8.2022
Picasso saapui kotiin ja sai uudeksi nimekseen Yoda.

15.7.2022
Ihania uutisia, vihdoin! Picasso on varattu omaan kotiin Suomeen.

2.4.2022
Aktiivimme tapasivat jälleen ihastuttavan, iloisen Picasson tarhalla maaliskuun lopussa. Picasso asustelee nykyään aran narttukoiran kanssa, ja tämä rohkea herrasmies toimiikin erinomaisena tukena kaverilleen. Picasso on vierailijoista niin innoissaan, että siltä pääsee välillä pieni komentava haukahdus, jos vieraiden huomio on liian pitkään jossakin muussa kuin hänessä.

Picasson kasvaimen tutkiminen on kestänyt puutteellisista tarharesursseista johtuen, mutta se on nyt vihdoin seuraavana hoitojonossa. Toivottavasti kasvain on hyvälaatuinen.

19.12.2021
Picassolta on löytynyt kasvain, joka poistetaan ja lähetetään eteenpäin tutkimukseen.

1.9.2021
Kulkurien aktiivit pääsivät ensimmäistä kertaa puoleentoista vuoteen käymään Romaniassa yhteistyökumppaniemme tarhoilla elokuun lopulla. Tällä samaisella matkalla aktiivimme tapasivat myös liikuttavan Picasson Cosoban tarhalla.

Picasso on säilyttänyt iloisen luonteensa ja on edelleen aivan innoissaan ihmisten seurasta. Hän hakee mielellään huomiota ja herkkuja ihmisiltä – jälkimmäisiä hän vaati hieman haukkumalla.

Tämä ihmisrakas hurmuri tulee myös mainiosti toimeen häkkikaverinsa kanssa. Picasso on oikein upea pakkaus ja olisikin mahtavaa, jos hän pääsisi omaan kotiinsa ennen talven tuloa, nauttimaan syksystä omien rakastavien ihmisten kainaloon.

8.6.2021
Ihana Picasso etsii edelleen omaa kotiaan adoptio-ohjelmassamme. Hän on edelleen oma reipas itsensä ja nauttii ihmisten seurasta.

08.03.2021
Liikuttava Picasso on lisätty adoptio-ohjelmaamme etsimään loppuelämänsä kotia.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Picasso saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Picasso on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos (adoptioyhteydenotot vain sähköpostitse)

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: