Päivitetty 07.09.2021

Kotia etsivä koira: PICASSO


Syntymäaika: 03/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
08.03.2021
Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan useita kymmeniä pelastettuja koiria, jotka ovat päätyneet hänelle tuttujen kautta, tai jotka Ioana on itse pelastanut pahamaineisilta kunnallisilta tarhoilta, joissa koirien olot ovat sanalla sanoen järkyttävät. Mihailestin kunnalliselle tarhalle monien muiden koirien lisäksi oli päätynyt Picasso, joka joutui kestämään kunnallisen tarhan karmeita olosuhteita kaksi vuotta, kunnes Ioana pelasti hänet helmikuussa 2021. Picasso pääsi turvaan One Rescue Association:ille Ioanan kautta ja odottaa siellä nyt loppuelämänsä kodin löytymistä.

Picassoa kuvaillaan tarhalla sosiaaliseksi niin koirien kuin ihmistenkin kanssa. Etenkin ihmisten huomiosta Picasso nauttii kovasti ja viihtyisi rapsuteltavana putkeen päivän jos toisenkin. Picasson kerrotaan myös kävelevän nätisti hihnassa, mutta koska hänen menneisyydestään ei ole sen enempää tietoa, tulee tulevan perheen tiedostaa, että herra täytyy opettaa kulkemaan hihnassa ja sille tulee myös opettaa kaikki muutkin kotikoiran tavat aina sisäsiisteydestä kynsien leikkuuseen. Vaikka Picasso osaakin tarhalla hihnassa kulkea, ei silti ole tietoa onko se koskaan ollut kenenkään omistuksessa tai saanut nauttia omistetun koiran elämästä. Picasso voisi sopia monenlaiseen kotiin, joko ainoaksi koiraksi tai toisen koiran kaveriksi.

Picasso on korkeudeltaan noin 50-55cm ja painaa noin 20kg. Herra on siis melkoisen tuhdissa kunnossa ja tulevan kodin tuleekin sitoututa auttamaan Picassoa pudottamaan painoaan liikunnan ja aktiviteettien muodossa, jottei hänen selkä ja nivelensä rasittuisi ylipainosta.

 

Päivitykset:
01.09.2021
Kulkurien aktiivit pääsivät ensimmäistä kertaa puoleentoista vuoteen käymään Romaniassa yhteistyökumppaniemme tarhoilla elokuun lopulla. Tällä samaisella matkalla aktiivimme tapasivat myös liikuttavan Picasson Cosoban tarhalla. Herrasta otettiinkin paljon uusia kuvia ja niitä pääsee ihastelemaan selaamalla sivua hieman alaspäin Picasson galleriaan.
Picasso on säilyttänyt iloisen luonteensa ja on edelleen aivan innoissaan ihmisten seurasta. Hän hakee mielellään huomiota ja herkkuja ihmisiltä – jälkimmäisiä hän vaati hieman haukkumalla. Tämä ihmisrakas hurmuri tulee myös mainiosti toimeen häkkikaverinsa kanssa. Picasso on oikein upea pakkaus ja olisikin mahtavaa, jos hän pääsisi omaan kotiinsa ennen talven tuloa, nauttimaan syksystä omien rakastavien ihmisten kainaloon. Tulevan kodin tulee huomioida, että herralla todettiin melko paljon hammaskiveä, joten hampaiden putsaus ja tarkistus kotiutuessa olisikin tärkeää.
08.06.2021
Ihana Picasso etsii edelleen omaa kotiaan adoptio-ohjelmassamme. Hän on edelleen oma reipas itsensä ja nauttii ihmisten seurasta.
08.03.2021
Liikuttava Picasso on lisätty adoptio-ohjelmaamme etsimään loppuelämänsä kotia.

_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Picasso saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Picasso on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Darja Lindholm

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa